Næste hold begynder den 16. august 2020

Elever gik 100 km. i hele landet

Det er unægteligt en særlig tid for os alle, og for højskoleeleverne er det bestemt ingen undtagelse. Over et hundrede elever er blevet spredt fra alle vinde med uvisheden om, hvornår de kommer til at se hinanden igen. Men det har heldigvis ikke slået dem ud. Tværtimod.

Aktiviteterne fortsætter så vidt muligt online, hvor både elever og lærere gør en indsats for at holde gejsten oppe og forsøge at skabe højskole på en ny måde. Og deltagelsen fra eleverne er ikke til at tage fejl af, hvilket blev understreget af en ganske særlig aktivitet.

Tidligere på året havde en mindre gruppe elever gået 100 kilometer på under et døgn. Men det var dengang verden var en anden, og de havde mulighed for at gå sammen. Den mulighed er for en stund blevet fjernet. Men det skal ikke afholde nogen fra at lave en ny 100 kilometers udfordring.

Live fra hele landet

Den nye udfordring lød på, at 24 elever skulle gå én time hver. Den første fra kl. 8-9 mandag morgen, den næste fra 9-10 og så fremdeles, indtil den sidste tur endte klokken 8:00 tirsdag morgen. Eleverne skulle hver gå 4,2 kilometer, så de efter 24 timer tilsammen ville nå op på 100 kilometer.

Som en ekstra feature, skulle den elev, der gik en tur, sende live på Facebook til alle de andre elever. På den måde kunne de hele tiden følge med i, hvem der var på farten. Og de elever, der sendte live, fik mulighed for at vise det område frem, som de befinder sig i. Samtidig var det op til eleverne selv, om de ville fortælle og forklare om området undervejs, eller blot være stille.

Tirsdag morgen stod det klart, at missionen var lykkedes. Der var blevet sendt live fra bl.a. Svendborg, Aarhus, Hillerød og selv gennem de mørke og sene timer blev der sendt live til de vågne elever. Samtidig kan alle nu gå tilbage og se den rute, som de andre elever har gået. Et glimrende eksempel på, at højskolen stadig kan fungere, selvom de normale rammer bliver udfordret.