Næste hold begynder den 16. august 2020

Udfordringsdøgnet gav ny kilometerrekord

Lev som en blind, gå 100 kilometer eller bliv lænket til en anden person. Det var blot nogle af de udfordringer, som eleverne havde givet sig selv i ”udfordringsdøgnet”. Et døgn, hvor alle eleverne skulle stille sig selv en eller flere udfordringer, som de skulle gennemføre på 24 timer.

Den officielle start på udfordringsdøgnet var onsdag aften klokken 19:00, men nogle tyvstartede og tog allerede afsted først på eftermiddagen. Det skyldtes, at de havde sat sig for at blaffe sig forskellige steder hen, og da det er lettere i dagslys, startede de deres udfordring tidligere.

Da klokken ramte 19:00 fik flere elever masker for øjnene, fordi deres udfordring lød på, at de skulle være blinde i et døgn. Samtidig var der andre, der stoppede med at tale, hvilket var deres udfordring. Det betød, at eleverne lige skulle vænne sig til, at dem, der normalt altid er meget snakkende, pludselig ikke svarede, hvis man spurgte dem om noget.

Mens nogle valgte at gennemfører én udfordring på 24 timer, var der flere grupper, som gik anderledes til værks. De valgte i stedet, at gennemføre 24 forskellige udfordringer, en ny hver time. Blandt deres udfordringer var at gå baglæns en time, skrive en sang på 50 vers og komme ned til byen uden at sætte fødderne på jorden.

1.400 kilometer på 24 timer

Den måske mest spektakulære udfordring foregik dog ikke på selve skolen. Klokken 20:30 onsdag aften forlod 15 elever og en lærer nemlig højskolen, for at begive sig ud på noget af en vandretur. Målet var at tilbagelægge 100 kilometer på 24 timer. En udfordring, som elever også tidligere havde prøvet kræfter med, men som det kun var lykkedes én elev at gennemføre.

Målet var kun realistisk, hvis de gik i alle 24 timer med korte pauser undervejs. Den længste pause blev holdt efter 50 kilometer, hvor eleverne gjorde stop på Silkeborg Højskole, der bød på en kop morgenkaffe. Her måtte to af de 16 også kapitulere og hoppede på toget tilbage til Hadsten.

De resterende 14 begyndte også at mærke følgerne af de mange kilometer i benene, men havde samtidig evnen til at holde hinanden oppe og i gang. Som aftenen skred det frem, blev det tydeligt for de elever, der var på skolen, at de 14 nok alle ville nå i mål.

Derfor samlede eleverne sig ved indkørslen til højskolen for at tage imodr 100-kilometer folket. Efter at have ventet utålmodigt i cirka 10 minutter, dukkede de endelig op og blev modtaget med musik, klapsalver og velfortjente knus. 1.400 kilometer kunne de tilsammen prale af at have gennemført. En exceptionel præstation, som i høj grad skyldtes det faktum, at alle hjalp hinanden igennem.