Næste hold begynder den 5. januar 2020

Højskoleelever lærer 9. klasser om samarbejde

9. klasse Hadsten Skole besøg

Det var et anderledes lydbillede, der fyldte højskolegården til formiddag, end hvad man normalt oplever på en almindelig onsdag. Pædagogik havde besøg af fem 9. klasser fra Hadsten Skole, hvilket midlertidigt fik elevtallet til at stige fra 82 til omkring 200.

Hadsten Skole havde spurgt, om højskolen kunne være interesseret i at lave et samarbejde omkring teambuilding, hvilket Pædagogik-holdet havde takket ja til.

Derfor var det heller ikke en almindelig undervisningsdag for hverken højskole- eller 9. klasseeleverne. Pædagogikholdet havde fået til opgave at planlægge og stå for undervisningen af de 120 besøgende. En udfordring, de tog i stiv arm.

Teambuilding og fællesspisning

De fem besøgende klasser blev fordelt rundt på fem poster forskellige steder på højskolen. Her skulle de lave forskellige samarbejdsøvelser, blandt andet stave ord ved hjælp af deres kroppe og guide hinanden gennem forhindringer med bind for øjnene. Opgaver, som 9. klasseeleverne gik til med stort engagement.

Efter to timer havde alle fem klasser været hele vejen rundt. Højskoleoplevelsen var dog ikke helt slut endnu. De 120 elever og deres fem lærere var også blevet inviteret på frokost, for at give de besøgende et glimt af højskolelivet.

Den varme frokostret var tydeligvis noget, som særligt drengene godt kunne vænne sig til. Der blev spist med stor appetit og frokosten sluttede med endnu en højskoletradition – en sang, som alle gjorde et ihærdigt forsøg på at synge med på. Herefter var det tilbage til det normale skema efter en dag, hvor både højskole- og folkeskoleelever fik udvidet deres horisont.