Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 12. august

Akrobatik med Abdul

cirkus_abdul_web

I går havde vi besøg af en god ven af Hadsten Højskole. Det var Abdul fra Marokko, der i mange år har arbejdet som cirkusakrobat i Spanien, der kom for at underholde eleverne med akrobatik og diverse gøglerier. Det var dog ikke kun Abdul, der stod for underholdningen, for eleverne blev i høj grad også selv udfordret i rollen som cirkusartister, da Abdul gav dem muligheden for at vise deres specielle talenter frem. Det var der mange, der valgte at gøre, for selvom talenterne ikke altid var lige finpudsede, skabte Abdul en afslappet og åben atmosfære, hvor forsøget talte ligeså meget som talentet i sig selv, hvilket gjorde at frygten for at fejle ikke afholdt folk fra at prøve.
Dette var der også tænkt på, da man valgte at invitere lige præcis Abdul: ”Vi har jo valgt Abdul lige præcis fordi han kan noget specielt, og fordi vi ved, at han er god til at få større grupper til at åbne sig op og arbejde sammen. Ofte finder eleverne ud af, at hvis bare de tør prøve, kan de gøre ting som de ellers ikke troede muligt – og det er jo helt i Hadsten Højskoles ånd.” siger skolens idræts- og sundhedslærer Rikke.
Abduls besøg var startskuddet til vores såkaldte Explorer-uge, hvor det almindelige skema er blevet byttet ud med et 3 dage langt projektarbejde, der skal kulminere med, at eleverne på højskolen skal undervise lokale folkeskoleelever fra Bavnehøjskolen og Hadsten Skole i alt fra Kunst og Musik til Politik og Samfund.
Hvis du vil vide mere om Explorer-ugen, så gå på Facebook og tag et kig på Hadsten Højskoles side, hvor journalist-holdet løbende vil opdatere med billeder, reportager med mere.