Næste hold begynder den 16. august 2020

ANATOMI & FYSIOLOGI

Anatomi og fysiologi

I Anatomi & Fysiologi løfter vi lidt af sløret for, hvad der får vores hjerte til at banke, hvad der sker når musklerne pumper løs på sportspladsen, og hvordan kroppen heler sine egne sår. Menneskets anatomi og fysiologi er mangesidet, og du vil på dette lange kursus kunne styrke din viden på en lang række områder.

Faget giver dig både praktisk og teoretisk indsigt i, hvordan kroppen fungere. Vi undersøger alt fra bugspytkirtel til blodsukker og prøver vores praktiske viden af på egen krop. For kan man egentlig mærke alle de ting, der sker i kroppen? Den praktiske del af undervisningen består derudover af forskellige film og animationer, der gør dig klogere på, hvordan kroppen ser ud indvendig, og hvordan den opfører sig i forskellige situationer.

Derudover ser vi nærmere på helt konkrete organer, når vi dissekerer eksempelvis et sæt lunger fra en gris eller andre organer, der på mange måder minder om dem, der findes i menneskekroppen. På den måde får du en meget håndgribelig fornemmelse for, hvad der menes, når vi snakker om fedtvæv, luftrør og blodkar.

Undervejs kommer vi også omkring sundhedssektorens rivende udvikling helt tilbage fra dengang åreladninger var lægens automatiske svar på de fleste dårligdomme til i dag, hvor stamcelleforskning og genteknologi er en vigtig del af, hvordan vi kan behandle sygdomme.

Drømmer du om en karriere som social- og sundhedsassistent, læge, ambulanceredder, jordemoder, fysioterapeut eller noget andet indenfor sundhedssektoren, er et langt kursus i Anatomi & Fysiologi på Hadsten Højskole en rigtig god forberedelse. Vi ser ofte, vores elever har en interesse inden for ergoterapi, fysioterapi og lægevidenskaben og bruger faget som et springbræt til deres videregående uddannelse.

Husk, at du kan bestille vores brochure, hvor du kan læse mere om Anatomi & Fysiologi samt højskolens øvrige fag. Vil du opleve vores faciliteter på nært hold, giver vi gerne en rundvisning.

Fagområde: Sundhed & Psykologi

Underviser: Emma Sand

Bestil brochure

Lærke Bjertrup