DIGITAL FOTO

fotojournalistik

Gode fotos er vigtigere end nogensinde i den moderne medieverden. Ikke kun i de klassiske medier men også på de sociale medier som Instagram og Facebook. I Digital Foto på Hadsten Højskole lærer du at tænke dine billeder ind i en fortællende ramme, så du via dit kamera kan formidle gode og relevante historier.

Når du vælger faget Digital Foto, er fotografering i fokus, og du lærer samtidig det digitale spejlreflekskamera rigtigt godt at kende. Du får styr på blænde, lukketid, iso og andre tekniske indstillinger, og du bliver introduceret til flash og andet udstyr, der kan gøre dine billeder endnu bedre. Lys og skygger, farver og farvetemperaturer samt perspektiver er andre kraftige virkemidler indenfor fotoet, og dem kommer du også til at arbejde med. Og så kommer du naturligvis også omkring Photoshop, det program du efterbehandler dine billeder i.

Udover den tekniske side af fotograferingen vil du også lære om alt det, der kendetegner det gode fotografi. For det kræver ikke kun teknisk dygtighed at indfange det gode foto, det kræver også mod og vedholdenhed – og vilje til at samarbejde journalist og fotojournalist imellem. Faget er oplagt for dig, der søger ind på journalistuddannelsen ved DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men det er også relevant at vælge Digital Foto, hvis du vil være fagfotograf eller bare interesserer dig for billedsprog, tænker visuelt og vil være bedre til at tage billeder.

Har Digital foto på Hadsten Højskole fanget din interesse, og vil du indgå i læreringsprocessen om fotografi i en journalistisk kontekst? Bestil vores brochure hjem, hvor du også kan læse mere om alle skolens fag. Vil du opleve højskolen indefra, giver vi gerne en rundvisning.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Toke Hage

Bestil brochure

_DSF3222
“Jeg har fundet ud af, at det er Fotojournalistik, der tiltaler mig mest.”
– Christine Holst

Tidligere elever kunne endelige mødes igen

oktober 05, 2021

Kærlighed i teateret