HISTORIENS MEGABEGIVENHEDER

Dette fag er for dig, der gerne vil have et hurtigt overblik over nogle af de allervigtigste begivenheder gennem historien. Vi vil se på en ”Verdenshistoriens top ti” og en ”Danmarkshistoriens top ti”.

Du skal ikke have nogen stor historisk viden for at være med, men en grundlæggende nysgerrighed overfor, hvordan verden er kommet til at se ud, som den gør. Du får med andre ord en slags ”historiens knagerække”, som du kan hænge andre historiske begivenheder og hændelser op på og dermed danne en slags overblik.

Hensigten med faget er at få blik for, hvordan vi står i på skuldrene af historiens store begivenheder og personer, og hvordan kommende generationer måske vil stå på skuldrene af store begivenheder og personer i vores tid. At mennesket er såvel historieskabt som historieskabende.

Udgangspunktet for faget ”Historiens megabegivenheder” er Martin A. Hansens kendte ord: ”Historien er vor forlængede erindring, og historien er vort forlængede ansvar”. Målet er, at du opnår en historisk viden og bliver bevidst om, hvad du er dannet af, og hvordan du ønsker at påvirke fremtiden. Der venter med andre ord en tur i tidsmaskinen tilbage til fortiden.

 

Fagområde: Politik & Samfund

Underviser: Jonas Thyrsted

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP

_DSF3436
“Jeg startede i anden optag, men det sociale er langt ud over forventet. Folk tager virkelig godt imod en, og hvis man ikke har sociale kompetencer i forvejen, så får man det.”
– Anders Berg Kloster

NYHEDER

Tidligere elever kunne endelige mødes igen

oktober 05, 2021

Kærlighed i teateret

oktober 01, 2021

En weekend i kærlighedens navn

september 13, 2021