Næste hold begynder den 11. august

JOURNALISTIK & BÆREDYGTIGHED

_DSF3183

Vil du blive klogere på bæredygtighed? Og vil du selv gøre en aktiv forskel for klimaet? Så skal du vælge faget Journalistik og bæredygtighed. Her arbejder vi både med at samle viden om klimaudfordringer, og vi kommer med på bud på, hvordan vi i fællesskab løser dem. I form af konstruktiv journalistik. Det kan både være artikelserier, podcast eller en minidokumentar.

Vi diskuterer efterhånden ikke længere, om vi bør gøre noget for at redde jorden, men hvordan vi skal gøre det. Som journalist er det muligt at være med til at sætte den dagsorden. I faget Journalistik og bæredygtighed beskriver vi ikke kun virkeligheden, vi er også selv med til at gøre en forskel. Samtidig diskuterer vi løbende: Hvor langt kan medierne gå? Politiken har udråbt sig selv som den førende klimaavis, og Zetland mener, at krisen er så stor, at medierne skal være med til at gøre en forskel. Men bør medierne går forrest i klimakampen, eller skal de være passive observatører? Vi tager debatten samtidig med, vi laver journalistik om bæredygtighed. I faget lærer du at researche, ideudvikle, interviewe og producere. Når faget er slut, står hver gruppe med deres eget projekt. Video, skrevne ord eller lyd. I får løbende sparring og feedback på jeres projekt, men skal også ud på egen hånd og opleve virkeligheden som journalist. Faget er for dig, som går med tanker om at blive journalist eller som bare har en interesse i klima og bæredygtighed.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Julie Sølvsten

brochure

_DSF3271
“Jeg har valgt mange politiske fag. Jeg vil gerne læse videre indenfor det fagområde.”
– Gustav Sindberg

Fodboldpiger