ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

JOURNALISTIK & BÆREDYGTIGHED

_DSF3183

Vi diskuterer ikke længere, om vi bør gøre noget for at redde jorden, men hvordan vi skal gøre det. Som formidler er det muligt at være med til at sætte den dagsorden. I faget Journalistik og bæredygtighed beskriver vi ikke kun virkeligheden, vi er også selv med til at gøre en forskel.

Vil du blive klogere på bæredygtighed? Og vil du selv gøre en aktiv forskel for klimaet? Så skal du vælge faget Journalistik og Bæredygtighed på Hadsten Højskole.

Her arbejder vi både med at samle viden om klimaudfordringer, og vi kommer med på bud på, hvordan vi i fællesskab løser dem. I form af konstruktiv journalistik. Samtidig diskutere vi medierne rolle i kampen for en mere bæredygtig verden.

Kan medierne redde klimaet?

Politiken har udråbt sig selv som den førende klimaavis, og Zetland mener, at klimakrisen er så stor, at medierne skal være med til at gøre en forskel. Men bør medierne går forrest i klimakampen, eller skal de være passive observatører?

Vi tager debatten om medierne rolle samtidig med, vi selv laver journalistik om bæredygtighed. Vi tager fat i store og store klimaproblematiker, og vil gennem research, interview og spændende formidling belyse forskellige emner indenfor emnerne klima og bæredygtighed.

Formidling på tværs af medier

I løbet af faget Journalistk og Bæredygtighed vil vi arbejde i mindre grupper omkring et større projekt. Det betyder, at når faget er slut, står hver gruppe med deres eget produkt. Hvad dette produkt skal være, bestemmer de enkelte grupper dog selv. Der er mulighed for både at lave tekst, billeder, lyd eller video. Eller måske flere ting på én gang.

I får løbende sparring og feedback på jeres projekt, men skal også ud på egen hånd og opleve virkeligheden som journalist. Faget er for dig, som går med tanker om at blive journalist eller som har en interesse i klima og bæredygtighed.

Vil du læse mere om vores andre journalistiske fag eller bare generelt blive klogere på højskolen, sender vi dig gerne en brochure. Du er også meget velkommen til at få en rundvisning, når det passer dig.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Julie Sølvsten

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP

_DSF3271
“Jeg har valgt mange politiske fag. Jeg vil gerne læse videre indenfor det fagområde.”
– Gustav Sindberg

NYHEDER

Hadsten Højskole Prisen 2020

Hadsten Højskole Prisen uddelt

september 24, 2020
Fodboldgolf i haven

Improviseret golfbane hittede i sensommersolen

september 16, 2020
Husråd E2020

Husrådet debuterer til første fællesmøde

september 09, 2020