Næste hold begynder den 16. august 2020

KLATRING

Klatring

Er du til højder, styrke-, balance- og koordinationstræning? Så er klatring noget for dig! Få mulighed for at presse dig selv og sætte nye grænser for, hvad du kan og tør, når vi udfordrer dig i klatrekunsten. Vi klatrer både på væg og i træer under ordnede forhold.

I faget Klatring på Hadsten Højskole, vil vi veksle imellem tre grundlæggende facetter; træklatring, vægklatring og slacklining. Men før vi giver os i kast med selve klatringen, sørger vi for, at alle eleverne har fuldstændig styr på deres egen og hinandens sikkerhed.

Det er ikke ufarligt at klatre, uanset om det er på væg eller i træer, men med den rette viden, sørger vi sammen for, at det er trygt og sikkert at begive sig opad.

Klatring inde og ude

Vi vil starte på højskolens egen klatrevæg, hvor vi vil træne i, hvordan vi bedst bruger vores kræfter og balance til at nå toppen. Du får styr på de grundlæggende teknikker, inden vi begiver os ud i nogle større og anderledes udfordringer.

Når vi lavet træklatring foregår hovedsageligt i træerne omkring højskolen. Her vil vi bruge forskellige teknikker til at overvinde udfordringerne i træet, bl.a. prusik-klatring og toprebsklatring. Derudover kommer du her for alvor til at opleve udfordringer i at klatre et sted, der ikke altid er umiddelbart fremkommeligt.

Slacklining bruger vi som et godt supplement til klatringen, hvor man i høj grad lærer at beherske sin balance og fokus.

Klatring for alle

Uanset din tidligere erfaring med at klatre, er faget Klatring på Hadsten Højskole en god mulighed for at prøve kræfter med klatring. Faget favner både nybegynderen der aldrig rigtig har klatret, den erfarne klatrer der har prøvet kræfter med væg- og træklatring, og alt derimellem.

Derudover har vi ind imellem mulighed for at sove i træerne, hvis vind og vejr er med os. En oplevelse, som de færreste har prøvet tidligere.

Har du lyst til at dyrke klatring på Hadsten Højskole? Tjek vores brochure og læs mere om Klatring og alle de andre fag på højskolen. Har du lyst til at se nærmere på vores klatrevæg- og de øvrige faciliteter på højskolen, så giver vi gerne en rundvisning.

Fagområde: Idræt & Outdoor

Underviser: Kristian Kirk

Bestil brochure

_DSF3251
“Jeg har valgt at kombinere teoretiske fag, der forbereder mig til Politiskolen, med idrætsfag.”
– Frederik Frydenlund

Elever gik 100 km. i hele landet