Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

KONFLIKTHÅNDTERING

_DSF5211

Konflikter kan gøre ondt. Men de kan også være lærerige. I faget Konflikthåndtering går vi tæt på de konflikter, som vi alle kender fra vores hverdag – på arbejdspladsen, i parforholdet og mellem venner og familie. Vi bruger konflikttrappen som redskab til at forstå, hvorfor konflikter opstår og udvikler sig – og hvordan du med en række anvendelige redskaber kan standse en konflikt og lære af den.

Det er næste umuligt at leve et liv uden konflikter. Men det er til gengæld muligt at lære at håndtere konflikterne omkring dig, så de ikke æder af din energi og erobrer din hverdag. I faget Konflikthåndtering lærer du om de mekanismer, der får en konflikt til at gå i hårdknude og som ikke sjældent får parterne til at bekrige hinanden i stedet for at forstå hinanden.

Faget giver dig et indblik i, hvordan fastlåste vaner og indlærte mønstre kan optrappe en konflikt. Du får indsigt i dine egne reaktionsmønstre, du får redskaber til at håndtere konflikter konstruktivt, og du bliver trænet i rollen som konfliktmægler. Faget Konflikthåndtering er relevant for dig, der gerne vil undgå, at konflikterne i dit liv løber af sporet uanset, om det er privat eller i dit arbejdsliv. Og det er for dig, der ved at du kommer til at arbejde på et område, der kan være konfliktfyldt. Det kan være som politibetjent, journalist eller indenfor fag, der har med mennesker at gøre.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Margit Bruvik-Hansen

brochure

“Lærerne på skolen er meget kompetente, og man kan tydeligt mærke deres store viden og erfaring med deres fag.”
– Rasmus Søholt Foged

Vi har købt nyt podcast-udstyr på skolen, så eleverne kan producere deres egne podcast

Podcast på skolen

november 05, 2018