ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

KRIMINALPOLITIK

politiuniformer

Terror og kriminalitet fylder mere i mediebilledet end nogensinde. I faget Kriminalpolitik går vi bag om både nye og gamle kriminalsager, og vi går i dybden med politiets rolle i samfundet. Vi diskuterer strafferetlige strategier og retsfølelse, og vi tester hinandens grænser for kriminalitet. Faget er et oplagt valg for dig, der søger ind på Politiskolen, eller dig som har en naturlig interesse i samfundets udvikling.

 

Når du vælger faget Kriminalpolitik, får du udbygget din viden om det retssamfund, vi lever i. Vi analyserer de politireformer, som politikerne har iværksat de senere år i kampen mod både gadeuorden og terror, og vi sætter fokus på den nykriminalisering, der hvert år finder sted, når politikerne vedtager love, der gør hidtil ustraffede handlinger til strafbare gerninger.

I Kriminalpolitik udfordrer vi også dine holdninger – fra vidnebeskyttelse og politivold til straf og retsfølelse. For spørgsmålene er mange: Straffer vi for at genopdrage eller afskrække? Hvad betyder terrorbekæmpelsen for vores personlige frihed? Og er retssikkerheden også til for rockere, lommetyve og terrorister? Vi får derudover besøg af en politibetjent, der fortæller om de bedste og værste oplever i jobbet samt, hvad det kræver – fysisk og psykisk – at klare livet som betjent.

Se også højskolens forberedende politi-fag

Fagområde: Politik & Samfund

Underviser: Erik H. Jensen

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP

_DSF3452
“Generelt har jeg valgt relevante fag, som styrker mig til Politiskolen – bl.a. Kriminalpolitik.”
– Søren Norrild

NYHEDER

Hadsten Højskole Prisen 2020

Hadsten Højskole Prisen uddelt

september 24, 2020
Fodboldgolf i haven

Improviseret golfbane hittede i sensommersolen

september 16, 2020
Husråd E2020

Husrådet debuterer til første fællesmøde

september 09, 2020