EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER

POPULÆRMUSIKKENS HISTORIE

Dette fag er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan populærmusikken har udviklet sig over de sidste 150 år. I faget skal vi undersøge, hvilke musikalske og kulturelle skuldre vores moderne verdenshits står på. Vi skal i faget se på de begivenheder, de mennesker og de genrer, der fik betydning for, hvorfor populærmusikken har udviklet sig til det, den er i dag.

Kan man trække musikalske linjer fra de amerikanske slavers traditionels og blues og helt op til hvor tids megastjerner, som Kanye West, The Weeknd og Rihanna? Eller hvilken betydning får Elvis Presley og udvikling af Rock ’n’ Roll for musikhistorien? Og hvad med de fire unge drenge fra Liverpool og deres iørefaldende popsange? Og hvad var det i øvrigt der gjorde, at lige netop et band som Nirvana blev så store i starten af halvfemserne? Det er spørgsmål som disse, vi kommer til at arbejde med i Populærmusikkens Historie.

Hensigten med faget er at få overblik over, hvordan populærmusikken udvikler sig fra omkring 1850 og frem til i dag og samtidig skabe forståelse for, hvordan kulturelle strømninger, historiske begivenheder, politik, geografi og mange andre faktorer har betydning for, hvordan musikken i en given tid lyder, hvordan den “ser ud” og hvor meget den fylder i kulturlivet. Vi skal igennem hele forløbet lytte til en masse musik og forsøge at udvide vores musikalske horisont og genrekendskab.

Målet er, at du opnår en viden om hvilke musikalske rødder den musik, der dominerer hitlisterne i dag trækker på. Det er samtidig målet, at du efter forløbet kan identificere populærmusikalske genrer, kender deres historie og på den kan måde sætte dem i en historisk og kulturel kontekst.

Fagområde: Musik og Sang

Underviser: Jonas Thyrsted

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

NYHEDER

Online Åbent Hus

april 13, 2021
Rundbold, højskole,

Fuld plade på aktiviteter i påskedagene

april 06, 2021
Kærlig og samtykke højskole

Weekend i Kærlighedens navn

marts 30, 2021