Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

PRØVEFORBEREDENDE JOURNALISTIK

proeveforberedende_journalistik

Drømmer du om at blive journalist? Så er det på Hadsten Højskole, du skal tage dine første skridt. I faget Prøveforberedende Journalistik bliver du klædt på til at gå til optagelsesprøve på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, eller SDU, Syddansk Universitet. Du bliver trænet i de journalistiske discipliner, så du øger dine chancer for at blive en af de heldige, der kommer igennem nåleøjet til de eftertragtede uddannelser.

Når du vælger Prøveforberedende Journalistik på Hadsten Højskole bliver du fra første dag bombarderet med tests, deadlines og masser af skriveøvelser. Du lærer, hvad det vil sige at vinkle, du bliver en haj til at sætte kommaer, og du får styr på nyhedskriterierne. Hver dag taler vi om nyhedsstrømmen i medierne, og vi sætter nyhedsdækningen ind i en større, samfundsmæssig og politisk ramme.

Du lærer at arbejde med en deadline, og du får praktisk træning i at skrive alt fra skarpe nyheder og portrætter til referater og kreative klummer. Derudover bliver du trænet i kildekritik, du får skærpet din analytiske sans, og du bliver klædt på til at agere etisk korrekt i rollen som journalist.

Hadsten Højskole samarbejder med blandt andre Favrskovposten, der er en del af Politikens Lokalaviser, så du kommer også til at skrive tekster, der bliver offentliggjort i avisen. Derudover besøger vi DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, ligesom vi får besøg af forskellige personer fra medieverdenen. Vi har desuden kontakter, der gør det muligt for os at formidle jobs som studentermedhjælper – journalist.

Prøveforberedende Journalistik er for dig, der vil være journalist og klare dig godt til journalisthøjskolens optagelsesprøve, men det er også et oplagt valg, hvis du drømmer om at læse kommunikation, medievidenskab eller et andet fag, der har med medier eller samfundsforhold at gøre.

Vi tilbyder også andre spændende samfundsvidenskabelige fag, du kan kombinere med Journalistik på Hadsten Højskole.

Praktisk info:

Ønsker du yderligere information om højskolens fag, sender vi dig gerne en brochure. Vil du opleve skolens faciliteter helt tæt på, giver vi dig også gerne en rundvisning.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Julie Sølvsten

brochure

_DSF3213
“Valget faldt på Hadsten Højskole pga. Prøveforberedende Journalistik og antallet af fag generelt.”
– Mette Marie Rosenkjær

Vi har købt nyt podcast-udstyr på skolen, så eleverne kan producere deres egne podcast

Podcast på skolen

november 05, 2018