Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

PRØVEFORBEREDENDE JOURNALISTIK

Journalistik forberedende kursus Hadsten højskole journalist

Drømmer du om at blive journalist? Så er det på Hadsten Højskole, du skal tage dine første skridt. I faget Prøveforberedende Journalistik bliver du klædt på til at gå til optagelsesprøve på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, eller SDU, Syddansk Universitet. Du bliver trænet i de delelementer som optagelsesprøven indeholder, så du øger dine chancer for at blive en af de heldige, der kommer igennem nåleøjet til de eftertragtede uddannelser.

Når du vælger Prøveforberedende Journalistik på Hadsten Højskole bliver du fra første dag præsenteret for videnstests, deadlines og masser af skriveøvelser. Du lærer, hvad det vil sige at vinkle, du bliver en haj til at sætte kommaer, og du får styr på nyhedskriterierne. Hver dag taler vi om nyhedsstrømmen i medierne, og vi sætter nyhedsdækningen ind i en større, samfundsmæssig og politisk ramme.

Du lærer at arbejde med en deadline, og du får praktisk træning i at skrive alt fra skarpe nyheder og portrætter til referater og kreative klummer. Derudover bliver du trænet i kildekritik, du får skærpet din analytiske sans, og du bliver klædt på til at agere etisk korrekt i rollen som journalist.

Praktisk erfaring og gode forbindelse

Hadsten Højskole samarbejder med blandt andre med det nystartede lokalmedie ByensNyt.dk. De udgiver gerne det vores elever producere, hvis kvaliteten er høj nok. Dermed kan I udkomme på et reelt medie, allerede inden i starter på skolen. Derudover besøger vi steder som DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DR, TV2 Østjylland og Radio4 ligesom vi får besøg af forskellige personer fra medieverdenen. Derudover vil du få mulighed for at møde tidligere højskoleelever, som i dag enten går på skolen, eller er blevet færdiguddannede journalister.

Prøveforberedende Journalistik er for dig, der vil være journalist og klare dig godt til journalisthøjskolens optagelsesprøve, men det er også et oplagt valg, hvis du drømmer om at læse kommunikation, medievidenskab eller et andet fag, der har med medier eller samfundsforhold at gøre.

Vi tilbyder også andre spændende samfundsvidenskabelige fag, du kan kombinere med Journalistik på Hadsten Højskole.

Praktisk info:

Ønsker du yderligere information om højskolens fag, sender vi dig gerne en brochure. Vil du opleve skolens faciliteter helt tæt på, giver vi dig også gerne en rundvisning.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Julie Sølvsten

Bestil brochure

_DSF3213
“Valget faldt på Hadsten Højskole pga. Prøveforberedende Journalistik og antallet af fag generelt.”
– Mette Marie Rosenkjær

Hadsten Højskole Prisen 2020

Hadsten Højskole Prisen uddelt

september 24, 2020