Næste hold begynder den 5. januar

PSYKOLOGI

psykologi

Er du nysgerrig på, hvordan du selv og menneskene omkring dig tænker, handler og føler? Så skal du vælge faget Psykologi, der giver dig en grundlæggende indsigt i psykologien.

I Psykologi på Hadsten Højskole begynder vi med at stille det store klassiske spørgsmål om identitet: Hvem er du? Gennem oplæg og masser af dagligdagseksempler sporer vi os i fællesskab ind på, hvad der skaber en personlighed, og hvorfor lige præcis du er blevet, den du er. Du lærer om børns psykiske udvikling, om hvorfor omsorgssvigt er så fatalt, og om det der sker, når et menneske står midt i en krise og måske reagerer med chok eller bryder helt sammen.

Vi går tæt på følelser, tanker og adfærdsmønstre, og vi skaber en bredere og bedre forståelse af, hvorfor vi selv og andre reagerer, som vi gør i forskellige situationer – både i hverdagen og i krisesituationer. Det sker blandt andet ved hjælp af forskellige øvelser, hvor vi udfordrer vores opfattelse af hinanden, samt bevist handler modsat, hvad vi normalt ville gøre. Alt sammen for at blive klogere på, hvordan vi som mennesker bliver formet af den måde, som andre mennesker agerer i forhold til en selv.

Diskussioner, teorier og praktiske øvelser prøver du også kræfter med i psykologi. Det betyder, at du selv kommer til at gennemføre en række tests og samarbejdsøvelser. Til gengæld lover vi, at du får en større selvindsigt, ligesom du også får konkrete redskaber til at yde psykologisk førstehjælp og lærer, hvordan du bedst passer på dig selv, når du står i svære, psykologiske situationer.

Psykologifaget er brugbart for alle, der ønsker en fremtid hvor de er i megen kontakt med andre mennesker. Vi ser ofte vores politielever vælge faget, samt mange elever, der ønsker at studere indefor psykologiens vegne. Faget rummet med andre ord mange facetter, og du erhverver dig en viden, du med sikkerhed vil kunne bruge fremadrettet.

Har Psykologi på Hadsten Højskole fanget din interesse, kan du bestille en brochure hjem, hvor du også kan læse mere om alle skolens fag. Vil du opleve højskolen indefra, giver vi gerne en rundvisning.

Fagområde: Sundhed & Psykologi

Underviser: Ronja Billum

Bestil brochure

_DSF3265
“Vores psykologilærer har været virkelig god til at inddrage os i undervisningen.”
– Søren Kappel Jørgensen

9. klasse Hadsten Skole besøg