EFTERÅR 2021 - Én ledig drengeplads

REPORTER

_DSF5183

Reporter er det andet store fag for journalistelever og andre journalistik-interesserede. Vi prøver kræfter med de journalistiske discipliner, og får praktisk erfaring med at udkomme med vores historier.

I reporter arbejder vi som om, at vi allerede er uddannede journalister. Vi dykker ned i den journalistiske værktøjskasse og bliver klogere på, hvordan vi folder en historier ud fra idé til endeligt produkt. Og så vil historien er god nok, kan du også godt forvente, at du får den udgivet i et medie.

Konkrete værktøjer til bedre formidling

Journalistik handler i bund og grund om at fortælle historier. Derfor lærer du i faget reporter på Hadsten Højskole også, hvordan du finder frem til en historie og får foldet den ud. Vi øver os i at lave en grundig research, og finder frem til de kilder, der kan være relevante. Og så træner vi i interviewteknik, så vi er sikre på, at vi stille de rigtige spørgsmål.

I reporter kommer du til at beskæftige dig med mange forskellige genre,  fx reportage, feature, referat, baggrund mv. Udgangspunktet er dog altid, at vi taler med rigtige mennesker om deres historier. Så ligesom de uddannede journalister, tager vi ud i virkeligheden og snakker med folk.

Bliv rustet til journalistlivet

Reporter er også faget, hvor vi opsøger virkeligheden og ser, om den stemmer overens med vores fordomme. Alt efter elevernes interesser, skal vi arbejde undersøgende og journalistisk med bestemte emner, som bagefter skal formidles sagligt, spændende og journalistisk.

Vi svinger os også nogen gange helt op på den høje hest og taler om journalistens rolle i et demokratisk samfund, om ytringsfrihed, etiske dilemmaer og lignende.Reporter er også faget, hvor vi for alvor træner vores nysgerrighed, til gavn for os i al almindelighed og i særdeleshed, hvis man påtænker en journalistisk karriere.
Her findes der ingen dumme spørgsmål.

Praktisk info:

Ønsker du yderligere information om reporter eller et andet af højskolens fag, sender vi dig gerne en brochure. Vil du se skolens faciliteter med egne øjne, giver vi dig også gerne en rundvisning.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Julie Sølvsten

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP


“På Hadsten Højskole kan man få lov til at udfolde sine talenter.”
– Rasmus Woo Johansen

NYHEDER

Afslutningstale fra en elev

juni 22, 2021

Festivalen, der ikke blev aflyst

juni 14, 2021
Fernisering af Maleri og Keramik på Hadsten Højskole

Kreative talenter viser deres evner frem

maj 13, 2021