Næste hold begynder den 11. august

RETORIK

_DSF5201

Vil du holde medrivende taler, argumentere overbevisende for din sag eller bare styrke din kommunikation. Så skal du vælge faget Retorik. Retorik handler om at fremstå veltalende – på skrift og i tale, og det lærer du redskaberne til i dette fag. Du kommer til at fremføre dine egne taler, og når du lærer retorikkens greb, er det slet ikke så farligt, som det lyder.

Martin Luther King kunne det. John F. Kennedy kunne det. Og Barak Obama kan det: Tryllebinde tilhørerne med blændende taler. I faget Retorik kan du lære at gøre dem kunsten efter. Det kræver analytisk sans, sproglig finesse og ikke mindst mod, og det hele får du mere af, når du vælger Retorik. Vi analyserer alt fra festtaler til politiske taler og finder frem til, hvad der gør en god tale. Du får fif og værktøjer, som du kan gøre brug af, når du er den, der gerne vil overbevise andre, og du lærer, hvornår det er godt at appelerer til følelser, og hvornår det er mere effektivt at vende sig mod fornuften. Du kommer også til at skrive dine egne taler, så du får testet, om dine argumenter holder, og om du fremstår troværdig.
Redskaberne fra Retorik kan du bruge, hvad enten du skal holde tale til din bror bryllup, til jobsamtale eller gerne vil overbevise chefen om, at du skal have mere i løn. Du bliver med andre ord bedre til at kommunikere, og du bliver bedre til at gennemskue spillet, når andre bruger retorikkens kneb overfor dig.

Fagområde: Kommunikation & Sprog

Underviser: Erik H. Jensen

brochure

“Da jeg begyndte på højskolen, var jeg sikker på, at jeg ville studere psykologi. Men gennem fagene har jeg i stedet fået en passion for kommunikation.”
– Christian Hjorth Eriksen

Else Marie paa pension