Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

STEMMER FRA MELLEMØSTEN

elever_mac

Hvorfor kan landene i Mellemøsten ikke enes, hvem har egentlig magten i de forskellige stater og hvem er allieret med hvem? Bliver du både forundret, fascineret og måske en smule skræmt, når du følger nyhedernes beretninger fra Mellemøsten? I vores nye fag Stemmer fra Mellemøsten får du viden om områdets historie, kultur og økonomi, så du bliver i stand til at analysere og forstå den aktuelle politiske situation.

Mellemøsten bliver ofte forbundet med krige, religiøs fanatisme og flygtningestrømme. I faget Stemmer fra Mellemøsten går vi bag overskrifterne og prøver at forstå områdets kompleksitet som et levende dynamisk samfund. Du vil både få et overblik over de vigtigste begivenheder – som for eksempel Det Arabiske Forår – der har været med til at forme det moderne Mellemøsten. Men du vil også blive introduceret til nogle af de væsentligste stemmer fra området, der beskæftiger sig med samfundstendenser og debatter indenfor religion, politik og kultur.

Vi kommer vidt omkring, og du vil blive klogere på forskellen mellem Sunni- og Shia-Islam, om hvorfor konflikten gang på gang blusser op i Israel/Palæstina og hvorfor hvor demokrati endnu ikke har fået fodfæste i området. Efter kurset vil du have en baggrundsviden, der vil gøre dig i stand til at afkode nyhedsstrømmen og forholde dig kritisk og nuanceret til den.

Stemmer fra Mellemøsten er nyt fag på Hadsten Højskole fra januar 2016.

Fagområde: Politik & Samfund

Underviser: Kræn Kielsgaard Hansen

brochure

“Jeg har været rigtig glad for at kunne kombinere de poliske fag og de fysiske fag.”
– Jeppe Høst Pahus

Vi har købt nyt podcast-udstyr på skolen, så eleverne kan producere deres egne podcast

Podcast på skolen

november 05, 2018