Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

SUNDHED & LIVSSTIL

sundhed_livsstil

Samfundsudviklingen har ændret danskernes livsstil drastisk. Vi er tykkere end nogensinde, mere stressede end nogensinde og mindre fysisk aktive end nogensinde. I Sundhed & Livsstil ser vi nærmere på, hvad udviklingen har gjort ved mennesket over tid. Du lærer om sundhedspolitik, og du bliver i stand til at forholde dig kritisk til den måde, dit eget liv bliver påvirket af samfundsudviklingen.

Vores hverdag er fyldt med kemi. Teknologien har overtaget en masse fysiske opgaver. Og vi spiser mere, end vi har brug for. Samfundsudviklingen har udløst en tsunami af livsstilssygdomme. Sukkersyge, kræft og hjertesygdomme, invaliderende stress, astma og allergier er blot nogle af dem. I Sundhed & Livsstil ser vi nærmere på, hvad det er, der udløser disse belastende tilstande hos den danske befolkning og ikke mindst, hvad vi kan gøre ved det.
I Sundhed & Livsstil deltager du aktivt i debatten om, hvordan du kan være med til at skabe et samfund, der bygger på sundhed hos det enkelte menneske. Vi diskuterer, hvad sundhed er – for det enkelte menneske, og vi går tæt på sundhedspolitik, sundhedspædagogik og sundhedsadfærd. Vi tager også hul på de etiske spørgsmål omkring sundhed: Er det samfundets eller den enkeltes ansvar at bekæmpe overvægt eller kvitte tobakken? Og hvordan skal pengene fordeles? Skal vi som samfund prioritere barnløse, hjertepatienter eller kræftsyge? Sundhed & Livsstil er for dig, der går op i samfundsudvikling og for dig, der overvejer at tage en uddannelse indenfor sundhedsvæsenet.

Fagområde: Sundhed & Psykologi

Underviser: Emma Sand

brochure

_DSF3265
“Fagligt har det været rigtig godt for mig at være her.”
– Søren Kappel Jørgensen

Vi har købt nyt podcast-udstyr på skolen, så eleverne kan producere deres egne podcast

Podcast på skolen

november 05, 2018