EFTERÅR 2021 - Én ledig drengeplads

SUNDT?

Sundhed er et emne, der tit tales om. Men hvad er sundhed egentlig? Og hvem bestemmer, hvad der er sundt? Det ser vi nærmere på i dette fag.

Fra flere forskellige perspektiver skal vi se nærmere på det bio-psyko-sociale sundhedsbegreb anno 2021.
Vi skal dykke ned i, hvor vores opfattelse af sundhed kommer fra, hvordan sundhedsopfattelsen har ændret sig de seneste årtier, hvordan samfundets strukturer påvirker vores sundhed og hvordan de sociale medier har influeret vores billede af sundhed.

Desuden skal vi udfordre forskellige sundhedsmyter, diskutere hvornår og hvad der sker, når sundhed kammer over og bliver usundt. Vi skal arbejde teoretisk og hypotetisk, men også prøve af på egen krop og mærke, hvad der sker, når man bliver overopmærksom på små detaljer i sundhed.
Formålet med faget er at give eleverne en større forståelse af, hvor simpel sundhed egentlig kan være, og hvor kompliceret det samtidig kan gøres. Ved at pille det komplicerede fra hinanden og blotte den simple sundhed vil eleverne fremadrettet, i højere grad kunne gennemskue quick fixes, slankekurer, kostkoncepter og lignende samt deltage nuanceret i sundhedsdebatten.

Fagområde: Psykologi og Sundhed

Underviser: Nanna Holvad

Bestil brochure

“Fordi man kan skræddersy sit skema, har man mulighed for at prøve nye ting og opdage nye interesser.”
– Caroline Munch-Jensen

Afslutningstale fra en elev

juni 22, 2021

Festivalen, der ikke blev aflyst