Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

And the Oscar goes to…

Højskoleweekend Oscars Hadsten Højskole

Det var kjoler og nystrøgne skjorter i lange baner, da der lørdag aften blev holdt Oscar-prisuddeling. Eleverne var i deres stiveste puds, og spisesalen var pyntet op til stor fest med rød løber, og alt hvad der dertil hører. Alle var klar til at få afsløret, hvem der løb med aftenens priser, og hvem der havde fået det bedste resultat ud af weekendens arbejde.

Forinden lå et stort arbejde, som startede allerede fredag aften. Her blev eleverne først samlet til en gennemgang af weekendens program, hvorefter filmproduktionen kunne begynde. Ti grupper skulle hver lave en film af cirka tre minutters varighed. Der var dog indlagt tre benspænd.

Fælles for alle filmene var, at de skulle indeholde en bestemt genstand, være i en bestemt genre og omhandle et bestemt tema. Hver gruppe trak derefter en seddel fra hver af de tre kategorier, og det blev så rammen om deres film.

Produktion og prisuddeling

Allerede natten til lørdag havde nogle grupper påbegyndt deres filmoptagelser, fordi de havde brug for at optage scener i nattemørket. Og generelt var der tryk på kedlerne lørdag formiddag, hvor alle film blev færdigplanlagt, filmet og ikke mindst klippet færdige inden deadline klokken 15:30.

Herefter var det tid til at puste ud, finde det pæne tøj frem og ellers bare glæde sig til aftenens store gallamiddag. Her startede løjerne med rød løber og fotografering, inden alle satte sig til bord og det store show kunne gå i gang.

Der blev traditionen tro uddelt priser i kategorierne: ”Bedste Film”, ”Bedste Mandlige hovedrolle”, ”Bedste Kvindelige hovedrolle”, ”Bedste udklædning” og ”Bedste klipning”. Efterfølgende blev dansegulvet åbnet og festen for alvor skudt i gang.

Du kan se et eksempel på en af filmene her: