Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

Anders Ladekarl på besøg

Hadsten Højskole havde besøg af Anders Ladekarl og Røde Kors

I dag besøgte generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, Højskolen. Han fortalte eleverne om sit arbejde i verdens brændpunkter og i Danmark. Røde Kors havde taget deres nye virtual reality-bænk med, som eleverne fik lov til at prøve. Her fik de en rundvisning af syriske flygtninge, der viste deres hjem i lejrene frem. VR-bænken skal give de unge et autentisk indblik i de svære forhold, mennesker på flugt lever under. Blandt eleverne var der stor begejstring for oplevelsen.

Hadsten Højskole samarbejder hvert år med Røde Kors om deres landsindsamling. Anders Ladekarl havde derfor også en bøn til de unge: Meld jer som indsamlere, og vær med til at gøre en forskel. Den blev uden tvivl hørt, og sedlen med navne på indsamlere er allerede til aften fyldt ud.

Et lille elevudvalg står for at arrangere dagen, og der er planer om fælles morgenmad, konkurrencer om flest indsamlede penge og  vaffelspisning. Indsamlingen er søndag den 7. oktober, og Røde Kors mangler stadig frivillige.