ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 16. august 2020 - Én ledig plads (dreng)


Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Speakers Corner: Holocaust-benægtelse – “Dørene i gaskammeret vendte indad”

26. oktober 2016 @ 10:10 - 12:10

I Speakers Corner får vi i dag besøg af historiker Niels Ejgil Trebbien Dybbro, der vil fortælle om og debattere Holocaust-benægtelse.
Selv om der ikke er skyggen af tvivl om, at omkring 6 millioner jøder blev dræbt af nazisterne under 2. Verdenskrig, er benægtelse af Holocaust udbredt, specielt på nettet. Holocaust-benægternes mest almindelige påstande er, at der ikke fandtes gaskamre, at Hitler ikke beordrede eller kendte til drabene på jøderne, og at det var jødernes egen skyld, at de blev forfulgt.

Hvad er Holocaust og Holocaust-benægtelse? Hvem er det, der benægter Holocaust, hvordan gør de det – og hvorfor? Det er ikke kun Holocaust, der benægtes. Det samme gælder andre folkedrab. Hvad betyder det for ofrene, når folkedrab benægtes? Er det muligt at forhindre benægtelse ved forbud, og er lovgivning overhovedet løsningen?

Auschwitz-dag den 27. januar er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab. Formålet med Auschwitz-dag er at bevare mindet om ofrene og sikre, at viden om historiens folkedrab bliver videregivet til yngre generationer. Refleksion og diskussion om folkedrabenes mekanismer skal lede til, at flere i fremtiden vil stoppe op og stille spørgsmål i mødet med racistiske ideologier og totalitære regimer

Detaljer

Dato:
26. oktober 2016
Tidspunkt:
10:10 - 12:10