Næste hold begynder den 23. februar 2020 - UDSOLGT

Nyt samarbejde skal bringe journalistelever tættere på de lokale

Samarbejde med ByensNyt

Det bliver i fremtiden ikke kun en lille kerne af elever, der kommer til at se de historier, som højskolens journalistelever producere. Et nyt samarbejde mellem højskolen og det relativt nystartede netmedie ByensNyt.dk betyder nemlig, at elevernes historier fremover vil blive bragt på netmediet.

Det har længe været et ønske fra højskolens side, at vores elever fik muligheden for at få deres historier ud til de mennesker, de drejer sig om. Tidligere har der været mere løse samarbejder, men den nyeste aftale med ByensNyt.dk rammer hovedet på sømmet i forhold til det ønske. Den giver nemlig eleverne noget brugbar erfaring og åbner deres horisont, siger Julie Sølvsten, der underviser journalisteleverne til dagligt.

– Samarbejdet giver eleverne en god mulighed for at komme ud i virkeligheden og få prøvet deres journalistiske evner af. Samtidig får de talt med en masse mennesker i Hadsten, og de har været overraskede over, hvor meget der rent faktisk sker i byen.

En gevinst for begge parter

Selvom ByensNyt.dk udelukkende beskæftiger sig med historier fra og om Hadsten, så er det ikke noget krav, at man har et stort lokalt kendskab, før man kan bringe relevante historier om den. Det siger Jonas Hooge, der er redaktør på ByensNyt.dk, der også ser en fordel i at få friske øjne på byen

-V i er rigtigt glade for, at Hadsten Højskole har sagt ja til et samarbejde, som er til glæde for begge parter. ByensNyt.dk får relevant, konstruktiv og ikke mindst, mere ungdommelig journalistik på denne måde. Derudover kommer der et kig på 8370, set lidt udefra, og det er jeg sikker på, bliver en kæmpe gevinst for sitet.

De første elever har allerede fået deres debut på netmediet, med deres reportage fra Favrskov Gymnasiums musical We’re All Andyviduals.