EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER

Danse(maraton) i måneskin

Dansemaraton højskole

Tolv timers uafbrudt dans. Det var, hvad eleverne havde udsigt til, da Dansemaraton-weekenden stod for døren. Tolv forskellige dansediscipliner på lige så mange timer. Fra klokken 20.00 lørdag aften til klokken 8.00 søndag morgen.

Dansemaratonet var bygget op som en konkurrence, hvor du løbende kunne vinde point til dit gangråd ved at gennemfører forskellige opgaver. Hver time bød på en ny opgave, hvor man kunne hente forskellige antal point.

Grundlæggende var der i løbet af natten tre spor, man kunne skifte mellem. Det mest overkommelige af de tre bestod i at se dansefilm. Der var derfor lavet minibiograf, hvor det altid var muligt at lægge sig og se en film, og på den måde vinde lidt point til den samlede konkurrence.

Basarm og Puslespil

Udover film, blev der også løbende afsløret forskellige udfordringer, som gangrådene fik en time til at løse. De blev blandt andet bedt om at lave et juletræ, samle et puslespil på 1500 brikker, lave TikTok dansevideoer og fingerstrikke.

Hoveddisciplinerne foregik dog i gymnastiksalen, hvor selve dansemaratonen løb af stablen. Her galt det om, at der i alle tolv timer var minimum to repræsentanter for gangrådet til stede. Det var tilladt at skifte ud undervejs, og nogle gangråd havde sågar elever, der deltog i alle tolv timer. Dette gav naturligvis en god portion ekstrapoint.

Hver time skiftede dansedisciplinerne, som bød på bl.a. Silent Disco, Afrikansk Dans, MGP-dans, fællesdans. Til hver dans kunne hvert gangråd stille med max 10 personer, for at sikre, at der var plads til alle. Dog med undtagelse af morgenens sidste disciplin, der var lanciers, hvor kravet var 8 eller 16 deltagere.

Efter den sidste dans var slut, var det tid til en bid morgenmad, inden eleverne fik mulighed for at tilbringe søndagen i sengen for at indhente noget af den søvn, de ikke fik om natten.