Foråret 2021 begynder 10/1 - VENTELISTE.

David Trads satte USA på programmet

David Trads Hadsten Højskole

– For the times they are a-changing

Sådan skrev Bob Dylan i 1963 og sætningen er stadig meget rammende. Derfor startede onsdagens Speakers Corner også med, at eleverne sang Bob Dylans sang, der også står i Højskolesangbogen.

Sangen var valgt af dagens foredragsholder David Trads, der blandt andet er tidligere chefredaktør på dagbladet Information. Derudover har han selv boet i USA og har i mange fulgt med i amerikansk politik. Og det var netop amerikansk politik, nærmere bestemt det forestående valg, som David Trads var inviteret til at tale om.

Med to måneder til det amerikanske præsidentvalg, er valgkampen i USA i fuld gang. Seneste præsidentvalg endte som bekendt med et resultat, som de færreste havde forudset. Derfor er det store spørgsmål nu, hvad vi kan forvente os af det kommende præsidentvalg. Kan Donald Trump få fire år mere, eller må han vige pladsen for Joe Biden?

David Trads satte særligt fokus på racisme, som han mener bliver den afgørende faktor op til valget. Hvordan vil de to kandidater løse de voldsomme uroligheder, som er blusset op i kølvandet på politites drab på flere sorte mennesker? Ifølge Trads, er det netop dette spørgsmål, der kommer til at afgøre valget.

Afslutningsvis spurgte eleverne blandt andet nærmere ind til Joe Biden og ikke mindst hans meget omtalte vicepræsident. Tak til David Trads for et spændende indlæg.