De almindelige skemadage lakker mod enden

Der breder sig altid en helt speciel stemning på højskolen, når opholdet er ved at nå sin ende. Det næste stykke tid kommer der til at være mange ”sidste gang” for eleverne. I går var det sidste musiktime. I dag var det sidste gang friluftsliv. I morgen bliver det sidste gang band for øvede. De sidste julegaver skal laves færdige i keramik, træværkstedet og design. Den sidste weekend og temafest skal planlægges. Den sidste højskoletid skal nydes i fulde drag.

I friluftsliv stod afslutningen på små opgaver og hygge i bålhytten. I en af opgaverne tændte eleverne i hold et lille bål under hver deres udspændte snor. I ren Robinson-stil lød opgaven så på hurtigst muligt at få snoren til at brænde over. Derudover byggede eleverne broer i hold udelukkende bestående af træpæle. Pælene blev sat i spænd, så de i sig selv udgjorde en bro. Efter opgaverne blev der varmet fødder og hænder ved bålet.

For retorik var det også sidste gang i dag. Her blev afslutningen, at hver af retorikeleverne inviterede deres roomie ind på holdet og holdt en hyldesttale for dem. Der var masser af nostalgi, kærlighed og drilleri at spore, da de fine taler blev afholdt.

Fra onsdag i næste uge starter outro-dagene, inden eleverne tager afsted fra skolen lørdag d. 18. december.