Næste hold begynder den 6. januar 2019

Elever får styringen

Hadsten Højskole holdt demokratisk dag, hvor eleverne fik styringen over alle aktiviteter og rammer for dagen

Normalt følger eleverne deres eget sammensatte skema, og det meste af deres dag er planlagt. Forleden vendte vi i forbindelse med Demokratiets uge det hele på hovedet og gav styringen til eleverne. På en morgensamling fik de besked om, at de havde tyve minutter alene til at beslutte, hvordan de brugte dagen.

Efter lidt råb og hurtige udmeldinger rejste en af eleverne sig op og overtog styringen over talerækken. Hurtigt fik de planlagt en dag helt efter deres ønsker. Både keramik og friluftsliv med bål og pandekager blev på dagens skema. En gåtur i skoven blev tilføjet. Og så var der tvungen deltagelse i rundbold for både elever og lærere. Hvis I tænker, at lærerne ser lidt mutte ud, er det måske fordi, eleverne også trumfede igennem, at lærerne skulle tage mad til sidst under frokosten.

Dagen efter diskuterede vi demokrati og styreformer ud fra dagens oplevelser.