Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.
MAJ

1. juni fyldes højskolen igen med elever

Efter mere end elleve uger uden højskoleelever på Østergade, er der nu endelig sat en dato på, hvornår eleverne kan få lov at vende tilbage til Hadsten Højskole. Anden pinsedag får forårsholdet igen lov at flytte ind på de værelser, som de har måtte undvære siden 12. marts.

Selvom det er usædvanligt at starte noget op på en helligdag, er der faktisk en mening med at vælge lige netop denne dag. For at undgå smitte via offentlig transport opfordres eleverne nemlig til at ankomme i bil. Og fordi det er en helligdag, håber højskolen, at langt de fleste elever vil have mulighed for at blive transporteret tilbage på skolen uden behov for offentlig transport.

Muligheden for en tidligere åbning betyder også, at forårsholdet nu har fire hele uger tilbage af deres ophold. Tidligere var forventningen, at de kunne komme tilbage den 8. juni. Samtidig er det oprindelige forløb blevet forlænget med to uger, så der nu er mulighed for at tilbyde eleverne en lille måneds højskole.

Eleverne skal dog indstille sig på, at det ikke bliver højskole, helt som de plejer. Der vil blandt andet ikke længere være mulighed for at invitere gæster til højskolen, ligesom eleverne i udgangspunktet ikke har mulighed for at tage hjem i løbet af de fire uger. Alt sammen for at forhindre smittespredning.

Samtidig er alle elever blevet bedt om at blive testet for Covid-19, inden de kommer tilbage på skolen, for på den måde at minimere risikoen for, at elever skulle bringe smitten med til højskolen.

Vi ser frem til at få vores elever tilbage og få afsluttet foråret 2020 på en ordentlige måde.