Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

Eleverne er endelig tilbage!

Den første sommerdag i 2020, blev også en gensynsglædens dag for de elever, der efter mere end elleve uger uden hinanden, endelige fik lov at vende tilbage til Hadsten Højskole. Det har været en underlig tid, hvor elever og lærere efter bedste evne har forsøgt at holde fast i fællesskabet online. Dog bliver det aldrig det samme, som at være sammen fysisk.

Derfor var det også lutter stor smil der prægede elever, da de i løbet af eftermiddagen meldte deres ankomst på højskolen. På grund af de øgede afstandskrav, var eleverne blevet bedt om at møde ind i bestemte tidsrum, så der ikke var fyldt med elever og forældre på skolens parkeringsplads. Alt forløb dog stille og roligt og klokken 17:00 var forårsholdet 2020 igen samlet.

Herefter blev de sat ind i, hvilke regler der nu gælder på højskolen. Eleverne er blandt andet blevet delt ind i såkaldte familiegrupper, der betyder, at de må være tætte og dele opholdsrum med de personer, de er i familiegruppe med. Alle andre skal de holde minimum en meters afstand til. Derudover er spisesalen blevet ensrettet og der er øgede krav til rengøring.

Vejret viste sig heldigvis fra sin bedste side, og det gav eleverne rig mulighed for at være udenfor. Derfor blev der arrangeret rundboldturnering, hvor familiegrupperne dystede mod hinanden. Samtidig kunne de grupper, der ikke var på banen, få samlet op på de mange oplevelser, som to månederes isolation har budt på. Og ikke mindst se frem til fire uger i hinandens selskab.