Foråret 2021 begynder 10/1 - VENTELISTE.

Elevkoncert skaber ekstatisk stemning

Elevkoncert

Det var en atypisk morgensamling, som elever mødte ind til onsdag morgen. Foran dem sad fem elever, med hver deres navneskilt, flankeret af en jakkesætsklædt musiklærer, der bød velkommen til “pressemøde”. Her forklarede han kort, om den koncert, som skulle finde sted kort tid efter. En koncert, der havde fået titlen “I disse tider”.

De fem elever havde hver sin rolle i koncerten, og fik mulighed for kort at fortælle publikum, hvad de kunne forvente. Kort sagt var budskabet, at der var udsigt til en oplevelse, ingen havde lyst til at være foruden. Et påstand, der i den grad holdt vand.

Den perfekte musikalske palette

Fuld af forventning tog publikum plads i salen, der med ét blev mørklagt for at markere koncertens begyndelse. Efter en kort, dystopisk video, afsluttende med Staunings ord fra 1939 om samarbejde i en svær tid, slog stortrommen tonen an til Gnags-hittet “Vilde Kaniner”. Dette var nok til at fremkalde det første bifald i en lang række.

Efter sangen, blev salen igen mørklagt og en ny videobid blev afspillet. Denne gang omhandlende fire unge kvinder, der talte om blandt andet ensomhed og følelsen af ikke at passe ind. Herefter fulgte en intim, akustisk udgave af “Jonathan”. Sådan skred koncerten frem, først med en kort video, der slog en tematik an, efterfulgt af en sang.

Indimellem blev der plads til at koret viste prøver på deres kunnen, samt to solo-optrædener, hvor elever gav en smagsprøve på de sange, de havde komponeret i sangskrivnings-faget. Koncerten afsluttede med “Drunk in the Morning”, som fik samtlige elever op af stolene, mens de taktfast klappede det ene sammenspilshold i mål. Den perfekte afslutning på en formiddag, der sent vil blive glemt.