Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

Endnu et fyldt forårshold klar til 23 ugers højskole

Udsolgt forår 2020 Hadsten Højskole

Det bliver endnu et travlt forår på Hadsten Højskole. For sjette år i træk kan vi melde udsolgt på vores forårshold. Den 5. januar flytter 106 piger og drenge ind på Østergade 49, hvor de tager hul på 23 ugers højskole. Søgningen har været ekstraordinær stor i år, og allerede fra først i november har der været venteliste på forårsholdet. Alligevel har mere end 40 unge mennesker bedt om at komme på ventelisten, i håbet om at få en plads til foråret. Og da der hver dag sker ændringer på listen, er det stadig muligt at komme på venteliste.

Den store interesse er en klar indikator for, at Hadsten Højskole kan tilbyde de unge noget, de ikke finder andre steder, siger forstander Jakob Kjærsgaard Mortensen.

– Jeg tror, at Hadsten Højskole tilbyder unge et meningsfyldt mellemrum, hvor der er plads til at søge indhold, fordybelse og at vælge med hjertet – hvad vil jeg gerne, og hvad kunne jeg godt tænke mig at blive klogere på? Jeg tror det i lige så høj grad handler om ønsket om at blive til nogen som at blive til noget. Og jeg er sikker på, at det er helt afgørende, at det foregår sammen med en masse andre unge mennesker, der er det samme sted i livet. De åbner hinandens horisonter.

Søgning fra hele landet

Forstanderen har også et bud på, hvorfor netop Hadsten Højskole er et attraktivt valg for de unge.

-Hadsten Højskole er på en gang en klassisk og en moderne højskole, der vægter fællesskab og seriøse fag og giver mulighed for at kombinere flere fagområder under det samme ophold.

Det er ikke kun i lokalområdet, at Hadsten Højskole er populær. Der er også elever fra både Sjælland, Fyn og hele Jylland. De fleste er mellem 18 og 24 år og kommer til skolen med vidt forskellige udgangspunkter.

Fælles for dem er, at de alle har valgt en højskole, hvor de har fuldstændig valgfrihed over deres fag. Der er altså mulighed for at pleje sine interesser, prøve nye ting af og samtidig bliver afklaret i forhold til, hvad man vil og ikke vil bruge sin fremtid på. Samtidig er højskolen et sted, hvor der er plads til at tvivle og blive klogere, hvilket eleverne ofte fremhæver, som et særligt kendetegn ved stedet.

Den store interesse begynder også allerede kunne ses på efterårsholdet. De første elever er nemlig begyndt at melde sig til det ophold, der starter i august 2020, hvor vi endnu en gang håber på, at mange unge fra hele landet vil lægge vejen forbi Hadsten Højskole.