Næste hold begynder den 5. januar 2020

Et veloverstået 175-års jubilæum

I dag er det præcis 175 år siden, at de første elever startede på Rødding Højskole. Dermed var højskoletraditionen født og mange flere skoler er kommet til siden.

Den dag skal naturligvis markeres, og højskoler landet over har afholdt forskellige arrangementer for at fejrer jubilæet. Også her på Hadsten Højskole var dørene åbne for interesserede gæster. Aftenens program stod på højskolesang, foredrag og fællesspisning.

Velkomstsang og middag

Eftermiddagen startede med fællessang i gymnastiksalen. Her var der blevet plads til nogle af de ældre sange fra Højskolesangbogen, som langt de fleste kunne synge med på. Dog blev der også sunget nogle af de nyere sange heriblandt ”Dåsesangen”, som de seneste år har været en elevfavorit.

Mellem sangene fortalte forstander Jacob Kjærsgaard om de enkelte sange og forfatterne bag. Desuden tog han fat i den verserende debat om Højskolesangbogen og lagde vægt på, at Højskolesangbogen alle dage må afspejle dagens Danmark,.

Efter sangen var det tid til fællesspisning. Her blev ung og gammel placeret side om side, og der blev fortalt røverhistorier og udvekslet livserfaringer over et godt måltid mad.

Hvornår er man voksen?

Efter maden var der mulighed for at se skolen. En gruppe elever viste de interesserede rundt i de kroge af højskolen, som ikke alle besøgende får lov at se. Og der var naturligvis også plads til et par gode historier undervejs.

Næste programpunkt var foredrag ved højskolelærer Kristian Kirk. Her blev der lyttet og grinet, mens Kristian fortalte om sin uvidenskabelige forskning indefor feltet: “Hvornår bliver det moderne menneske voksent?” Et foredrag, der gav plads til både latter og eftertænksomhed.

Afslutningsvis var der kaffe og kage i spisesalen. Her blev der plads til en sidste snak, inden den officielle fejring af 175-års jubilæet sluttede med en aftensang.

Tak til alle der deltog, og som var med til at gøre det til en mindeværdig dag på Hadsten Højskole.