Explora-uge: Juleri, festival, gådeløsning og fængselsbesøg

Den tidlige morgensol når hele vejen ned til skovbundens blade, der stadig er dækkede af frost. Det er en kold novembermorgen og en flok af højskolens elever er på jagt efter mos, grene og kogler, de kan bruge til de juledekorationer, der skal laves senere på dagen. Endnu en Explora-uge er skudt i gang, hvor det normale skema er byttet ud med alternative workshops. Og for skovtursholdet står ugen på juleri i workshoppen ’Nu falmer skoven og snart er det jul’.

Udover jule-workshoppen har eleverne valgt mellem tre andre alternative fag: ’Stormester – gådeløsning’, ’Festival i teori og praksis’ og ’Samfundets bund – de pressede’.

Med inspiration fra det populære tv-program Stormester skal eleverne på gådeløsnings-workshoppen udfordres på deres logistiske og kreative evner, når de løser opgaver to og to. De skal blandt andet forsøge at kaste en basketball i en kurv uden at bruge hænderne.

Festivalsholdet skal på tur til Skanderborg og mødes med Søren Eskildsen, talsperson for Smukfest, for at blive klogere på, hvordan man planlægger og arrangerer en så stor festival som Smukfest. På workshoppen ’Samfundets bund – de pressede’ skal eleverne omkring, hvilke grupper i samfundet, der er pressede – og på hvilken måde, de er pressede. Det indebærer blandt andet et besøg til Fængslet i Horsens.

På torsdag samles eleverne igen, når de skal i gang med at planlægge deres egen mini-festival, der løber af stablen på fredag.