Næste hold begynder den 23. februar 2020 - UDSOLGT

Explorauge: Find ud, find ind, find vej og find ro.

Mens uge 7 andre steder i skolesystemet betyder vinterferie, betyder det Explorauge på Hadsten Højskole. En uge, hvor det almindelige skema er lagt på hylden, og fagene er byttet ud med et væld af forskellige workshops, som eleverne i stedet skal vælge mellem.

I år er ingen undtagelse. Eleverne har fået valget mellem fem forskellige workshops, som alle startede mandag morgen og varer indtil onsdag middag. De fem workshops var hhv. Yoga og Wellness, EscapeRoom, Studievejledning og studievalg, Medietur og Kreativt Stenhuggeri.

Alle eleverne havde valgt fag i sidste uge, så de mandag morgen var klar til at begynde ugen med en helt anderledes aktivitet, end de normalt er vant til.

Find ind til kernen

Tre af de fem workshops foregik på højskolen. I Kreativt Stenhuggeri blev keramiklokalet omdannet til et stenværksted. Hver elev startede med et stykke rå fedtsten, som de på kun godt to dage skulle hugge, file og skære ud til figurer efter eget valg. En proces, der skabte en del frustration, når stenen pludselig tog et uventet knæk, eller ikke ville forme sig, som eleverne ønskede. Dog endte alle med at levere et flot stykke håndværk, som kan ses her.

Mens der blev arbejdet med finmotorikken i kælderen, blev klasselokalerne tømt. Her skulle der laves Escape Rooms, hvilket kræver store armbevægelser. Holdet startede med at tage en tur til Randers, hvor de selv skulle prøve et Escape Room, inden de selv skulle skabe deres eget. Fantasien fik frit løb, og et virvar af presenninger, hængelåse og sjove lamper fyldte nu klasserne. Elever fra de andre hold fik lov at teste de forskellige rum, og vurderet ud fra deres oplevelser, var rummene et hit!

Mere stilfærdigt gik det til i klasse 4, hvor Yoga og Wellness holdt til. Her var gulvet fyldt med tæpper og yogamåtter, de bløde bukser fundet frem, og lydniveauet sænket. Eleverne strakte og bøjede lemmerne i de mest utrolige positioner, men der var også plads til rendyrket afslapning til rolig musik. En oplevelse for både krop og sjæl.

Med fremtiden i sigte

De resterende to workshops handlede om at få styr på fremtiden. Eller måske kigge nærmere på den skole/arbejdsplads, som eleverne drømte om at ende på.

Medieturen gik til Århus, hvor eleverne blandt andet besøgte tv-studierne hos TV2 Østjylland, blev vist rundt på det nye Radio 4 og fik muligheden for at aflægge et kort visit på Danmark Medie- og Journalisthøjskole. Derudover blev der tid til at besøge et produktionsselskab. Der var med andre ord rig mulighed for, at elever med drømme om et job i medieverdenen kunne blive lidt klogere på, hvad disse jobs indebærer.

Den sidste workshop var for tvivlerne. Dem, der endnu ikke har lagt sig fast på, hvad deres fremtid skal byde på, men som gerne ville blive klogere på det. Det blev blandt andet til et møde med studievejledere fra Østjylland, der kunne give tips og tricks til, hvordan man vælger det rette studie. Derudover blev der tid til at finde ud af, hvad de enkelte uddannelser kræver for at blive optaget, samt tale med hinanden om det, at være i tvivl.

De næste to dage byder på udfordringsdøgnet, hvor eleverne kommer til at teste grænserne for deres fysiske eller psykiske formåen.