EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER

Julepynt, Dommedag og Adventure Race

Explora-ugerne byder traditionelt på en bred vifte af alternative fag, som eleverne får lov at beskæftige sig med nogle dage ad gangen. Efterårets anden Explorauge var bestemt ingen undtagelse. Valget stod mellem fire meget forskellige workshops: Adventure Race, Rum, Nu famler skoven – Juleklip og Dommedag.

Adventure Race har tidligere været på programmet, og igen i år var det en succes for dem, der elsker at få pulsen i vejret. Grundlæggende handler det om, at man i hold skal løbe eller cykle rundt til forskellige poster. Her skal eleverne så løse forskellige opgaver, for at komme videre til næste post. Første hold, der udfører posterne korrekt, vinder. Blandt udfordringerne var et meget langt regnestykke, et løb, der krævede en stige og en logisk talopgave.

I workshoppen Rum var der lagt op til en mere kreativ tankegang. Her blev eleverne præsenteret for en kunstner, der arbejdede med at skabe forskellige typer af kreative rum. Noget som eleverne efterfølgende skulle prøve kræfter med. Det blev blandt andet til et Winter Wonderland og et meget livagtigt gerningssted i kælderen.

Skovtur og katastrofetanker

For dem der trængte til at skyde julestemningen godt i gang, var der lagt op til hygge i workshoppen Nu falmer skoven. Her startede eleverne med en dejlig tur i skoven, hvorfra de medbragte grene, mos, kogler og lignende. Alt sammen ting, som de i de følgende dage brugte til at lave julepynt, dekorationer og andet udsmykning med.

Endeligt havde eleverne mulighed for at vælge Dommedag. En workshop, der gik i dybden med diverse ritualer og teorier, der findes omkring den sidste tid. Der blev blandt andet talt med preppers, inden eleverne selv skulle udtænke et ritual, de skulle lave for de andre.

Nu er endnu en vellykket Explorauge overstået, og vi er tilbage til vores almindelige skema igen.