Hadsten Højskole

Farfar Krigsmand ved TeaterTasken

farfar_krigsmand
Fotograf: Pia Britton

På onsdag den 19. november får Efterårsholdet 2014 mulighed for at opleve teaterforestillingen Farfar Krigsmand, der opføres af TeaterTasken.

Stykket handler om Benedikte, der har gået i skole i 70’erne og 80’erne, hvor mange af historietimerne handlede om anden verdenskrig. Det var ikke svært at blive enige om, hvem der var de onde, og hvem der var de gode. Benedikte er heller ikke i tvivl; nazisterne var forfærdelige. Hvad hun ikke ved, er at en hun holder meget af, nemlig hendes egen farfar var nazist under anden verdenskrig.

Stykket skildrer barnebarnets relationer til sin farfar på godt og ondt Forestillingen er en undersøgelse af, hvad der får et godt menneske til at melde sig ind i et parti, hvis ideologi strider imod medmenneskelige værdier.