Næste hold begynder den 11. august
MAJ

Fra skraldespanden til spisesalen

Skraldning

Normalt er en skraldespand ikke det mest oplagte sted at lede, når sulten melder sig og der er behov for at få fyldt depoterne op. Ikke desto mindre er det præcis, hvad en lille håndfuld elever har gjort over de sidste par uger.

Det sker som en del af et projekt i faget Journalistik og Bæredygtighed. Her har gruppen valgt at sætte fokus på konceptet ”skraldning”. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man forsøger at skaffe sig mad fra supermarkedets skraldespande. Altså mad, der egentlig er blevet smidt ud, typisk grundet udløbsdatoer, men som egentligt ikke fejler noget.

Derfor har gruppen fået tilladelse fra den lokale Kvickly til at gå på opdagelse i deres affaldscontainer i håbet om at finde madvarere, de kunne bruge til at lave et mindre måltid til de andre elever. Det lykkedes dem at skralde adskillige brugbare madvare, hvilket resulterede i små serveringer af stegte svampe og asparges, bruschetta med tomat, ingefærshots, vandmelons-slushice, smørstegte gulerødder og hjemmelavet hindbærmarmelade.

Bæredygtighedens mange facetter

Projektet er afslutningen på faget Journalistik og Bæredygtighed, der sætter fokus på klimaforandringerne, samt hvordan man kan gøre en forskel ved at fortælle vedkommende historier om problemet.

Gruppen der skralder, har valgt at lave en videolog, der beskriver deres oplevelser med at stå på hovedet i skraldespandene. Samtidig har de talt med en erfaren skralder, der til dagligt lever udelukkende af mad, der er smidt ud. De har også fået en snak med købmanden om hans syn på skraldning som koncept.

Udover skraldegruppen har en gruppe kødspisere valgt at leve som vegetarer i en uge for at blive klogere på, om det er vejen frem, hvis vi skal rede klimaet. Den sidste gruppe har sat fokus på klimaangst og undersøger, hvad der gør folk så bange for klodens fremtid, at det kan påvirke dem negativt psykisk.