Fuld gang i festival

Musikoptrædener, lykkehjul, ædekonkurrence, tombola og slush-ice. Det er kun et lille udpluk af, hvad det meste af fredagen er gået med. Højskolen var forhandlet til en festivalplads, med alt hvad det indebærer. Med undtagelse af mudder og regn.

Festivalen startede med taler fra to elever. Det kan være svært at sætte ord på, hvad højskole er og hvad højskole gør ved en. Men Andreas og Isabella formåede at beskrive deres ophold på Hadsten Højskole på fineste vis, og Andreas hæftede sig særligt ved tre ord: Fællesskab, udfordringer og intensitet.

Efter talerne åbnede pladsen, og festivalgæsterne kunne gå på opdagelse i de mange forskellige boder og aktiviteter. De kunne blandt andet tage til fight club i gymnastiksalen, hvor der blev bokset i sumodragter, eller prøve silent disco hvor man hver især fester til sin egen musik i hovedtelefoner.

Der blev også vendt store og små dilemmaer i indslaget ”Har vi det godt?”, hvor både lærere og elever agerede monopol. Dilemmaerne rakte bredt, og der blev diskuteret alt fra forelskelse til statskontrollerede priser på cigaretter.

Festivalen kulminerede med en både rørende og festlig koncert i gymnastiksalen. Her optrådte skolens forskellige bands, både øvede og uøvede. Til koncertens sidste nummer blev stolene rykket væk, og festivalgæsterne gav den gas på dansegulvet.