24
JUL
2020

Fuld gang i sommerkurserne

Posted By :
Comments : Off

Traditionen tro byder sommeren på Hadsten Højskole på et væld af forskellige sommerkurser. Hver uge har et nyt overordnet tema og en række workshops, som kursisterne har mulighed for at vælge sig ind i. Og igen i år har der været stor efterspørgsel på at komme på sommerhøjskole i Hadsten.

I år er dog særligt, da vi set os nødsaget til at aflyse et par kurser, hvilket ellers sker meget sjældent. Dette sker som følge en af den verserende Covid-19 pandemi. Sommerkurset i uge 25 blev aflyst, da mange af de tilmeldte kursister er i risikogruppen, og derfor selv gav udtryk for, at de ønskede at vente med at komme afsted. Samtidig har vi set os nødsaget til at aflyse vores meget populære familiekursus, da vi ikke mente, at vi kunne give børn og voksne den samme gode oplevelse, som vi plejer, med de nye restriktioner.

Heldigvis har vi stadig mulighed for at gennemfører vores resterende fire ugers sommerhøjskole. Og efterspørgselen på disse kurser har igen i år været massiv, hvilket betyder, at der er fuldt hus på mange af vores workshops.

Utæmmet kreativitet og tårnhøj puls

Årets sommerkursus-sæson startede i uge 27, som var kunstuge. Her var der mulighed for både at male, lave keramik, tegne, strikke og ikke mindst arbejde med læder og laver smykker. Med andre ord en meget produktiv uge, hvor kursisterne havde travlt med at skabe forskellige værker og designs. Ligesom på alle andre sommerkurser, blev der også rigelig tid til højskoledelen, der blandt andet indebærer morgensamlinger, fællessang og masser af sociale aktiviteter om aftenen.

I denne uge står der sport på programmet. Der bliver spillet tennis, dyrket yoga, løbet og ikke mindst danset til den helt store guldmedalje. Endnu en gang har vi været heldige med vejret, der mere eller mindre har artet sig perfekt ift. diverse udendørs aktiviteter.

Forude venter endnu en kunstuge, denne gang i kombination med sang, og ikke mindst vores Østjyllandsuge, der byder på vandring, cykling og smagsoplevelser i vores region. Herefter gør vi igen klar til, at skolen bliver fyldt op med 110 unge mennesker, der fra 16. august til 19. december kan kalde Hadsten Højskole for deres hjem.

Om forfatteren