Næste hold begynder den 5. januar 2020

Fuldt hus til Besøgsdagen

Besøgsdag 2020 Hadsten Højskole

Det kneb med siddepladser i gymnastiksalen, da årets Besøgsdag løb af stablen. Forældre, søskende, bedsteforældre og venner var inviteret fra nær og fjern. Og selvom folk sad tæt på stolerækker og bænke, måtte enkelte nøjes med en ståplads under velkomsttalen.

Traditionen tro var det forstander Jacob Kjærsgaard Mortensen, der stod for den officielle velkomst. Han var dog ikke den eneste, der havde noget på hjerte. Fire elever var blevet udvalgt til at fortælle om deres hverdag, og om hvordan det havde været at starte på højskole.

Der blev også tid til en optræden fra skolens blandende kor, samt et par fællessange inden den stod på kaffe og boller i Søjlehallen.

Tilbage på (høj)skolebænken

De besøgende skulle dog ikke blot sidde og drikke kaffe, når nu de endelig var dukket op. Derimod fik de tilbuddet om at deltage i en af fem forskellige workshops. Der var med andre ord mulighed for at få en smagsprøve på en håndfuld af de fag, som eleverne til dagligt bruger deres tid på.

Nogle var kreative med lim og glimmer i kælderen. Andre tog højskolesangbogen i hånden og sang både nye og gamle sange. Endnu andre var til politisk debat, blev klogere på storyslam eller havde fingrene i et svinehjerte.

Efterfølgende var der mulighed for at få et indblik i elevernes hverdag i foredragssalen. Her var samlet en video med billeder fra studieture, fester, undervisning og hverdagshygge, som de besøgende kunne kigge på. Billeder, der gav anledning til historier og som i nogle tilfælde krævede en forklaring.

Dans, musik og fællesspisning

Tre uundværlige ingredienser i opskriften på en festlig aften. Skolens band sparkede festlighederne i gang i en proppet Søjlehal. Og selvom den berømte klap gik kortvarigt ned, var stemningen i top hos både band og publikum.

Herefter var det igen tid til, at de besøgende skulle i gang. Gymnastiksalen var ny ryddet for stole og i stedet omdannet til et stort dansegulv. Obligatorisk fællesdans var på programmet, og det gav smilende og til tider meget koncentrerede ansigter hos gæsterne.

Efter dansen var det tid til at få hvilet benene. Spisesalen var dækket op til fest, og det summede livligt omkring alle bordene efter en dag med masser af gode oplevelser. Efter den obligatoriske afslutningssang, Wind of Change, var det tid til at sige farvel til forældrene.

Herefter blev alle elever og overnattende gæster samlet i gymnastiksalen til en hurtigt leg, inden festen fortsatte i Einstein med endnu mere dans og musik.