Næste hold begynder den 11. august
MAJ

Grin og gensynsglæde ved Elevmødet 2019

Elevmode 2019

Der var varme knus og røverhistorier i hobetal, da godt 300 tidligere elever indtog Hadsten Højskole til det årlige Elevmøde. En traditionsbunden begivenhed, der gav mulighed for at genoplive højskolestemningen samt gense alle de steder, hvor eleverne tidligere brugte store dele af deres hverdag.

Som noget nyt startede Elevmødet i år allerede fredag aften, hvor der var arrangeret volleyballturnering og bålhygge for en lille flok tyvstartere. Her fik de tidligere elever mulighed for at tale med de nuværende, inden den store fest løb af stablen lørdag.

Allerede fra morgenstunden var der heftig aktivitet på skolen, fordi de nuværende elever skulle have gjort alting klar til det store indryk, der kom klokken 12. Gymnastiksalen blev pyntet og hver en kvadratmeter i spisesalen blev udnyttet, så alle kunne få et sted at spise.

Genkendelse vakte glæde

På det officielle program stod, at der fra 12-13:30 var kaffe og kage i haven, hvis vejret tillod det. Det gjorde vejret dog ikke rigtigt – tværtimod. I selv samme tidsrum oplevede de fremmødte elever både voldsomt blæst, hagl, regn og sne, samt en lille smule solskin. En kombination der gjorde, at kun de mest insisterende rygere fandt vej til udendørsarealerne.

Inde for dørene blev der skud gang i generalforsamling i elevforeningen, inden alle mødtes til underholdning og fællessang i gymnastiksalen. Af forskellige årsager valgte elevforeningen i år at droppe uddelingen af Hadsten Højskole prisen. I stedet fik forsamlingen fornøjelsen af komikeren Camilla Schön, der med sine fortællinger og sange om singlelivet fik smilende frem i salen.

Herefter tog de nuværende elever over, og fortalte om deres opfattelse af højskolelivet. Flere gange førte det til kollektive nik rundt om i salen, når historierne vakte genkendelse blandt publikum. Efter de sidste sange var sunget, blev baren åbnet og den sidste oprydning klaret inden aftenens afsluttende etape.

Middag for fuld musik

Da klokken slog 19 var det tid. Højdepunktet på aftenen kunne begynde, og dørene til spisesalen blev åbnet. Med ét blev støjniveauet hævet betragteligt, mens de respektive årgange gjorde sit for at overdøve hinanden. Dog måtte støjen vie for Jacob og hans klokke, der selv mange år efter endt højskoleophold stadig kunne få selv de mest støjende personer til at dæmpe sig.

Middagen forløb som forventet – same procedure as every year. Der blev indtaget et fantastisk treretters måltid, som naturligvis blev suppleret med de mest ønskede sange fra højskolesangbogen. Som aftenen skred steg lysten til at synge igennem, og da aftenen sluttede med Skipper Clemens Morgensang efterfulgt af Wind of Change løftede taget sig nærmest.

Stemningen var nu sat, og en folkevandring mod gymnastiksalen blev indledt. Her ventede et liveband, der fik stemningen fra spisesalen til at stige yderligere. Festen fortsatte til langt ud på natten og vurderet på ansigterne søndag morgen, fik den ikke for lidt.

Stor tak til alle de nuværende og tidligere elever, og ikke mindst til elevforeningen, for et vellykket Elevmøde. Vi håber at se jer alle igen til næste år.