EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER
05
SEP
2019

Hård debut for fodboldholdet

Posted By :
Comments : Off

Fodbold, Hadsten

Det var et forventningsfuldt og lidt nervøst fodboldhold, der her til aften kunne trække i Hadsten Højskoles berygtede blå spillertrøjer for at forsvare skolens ære på fodboldbanen. Aftenens udfordring var Silkeborg Højskole, der havde alvorlig revanche til gode.

Der hvilede på forhånd et stort pres på holdet, fordi de vidste, at resten af skolen ville være tilskuere til deres første kamp. Ydermere havde de hørt historier om, at forårsholdet havde været stort set usårlige. Der var med andre ord tårnhøje forventninger til det hold, der aldrig før havde spillet sammen.

Kampstarten var sat til 19:30, men det var tydeligt, at kampen ikke ville blive startet i tide. På den vindblæste bane stod 14 blåklædte spillere og en dommer, da klokken ramte halv otte. Ingen tilskuere og ingen modstander. Silkeborg var blevet fanget i noget trafik, og kampen blev udskudt 20 minuttet, hvilket alt andet lige forlængede hjemmeholdet opvarmning betydeligt.

Chokstart og silende regnvejr

Klokken 19:45 meldte Silkeborg Højskole sin ankomst. Anført af to dansende plysdyr og akkompagneret af øredøvende popmusik var gæsterne ankommet. Det samme var hjemmeholdets fans, der ivrigt forsøgte at overdøve musikken med kampråb. Efter små fem minutters opvarmning, var Silkeborg-holdet klar til kick-off. Samtidig havde regnen meldt sin ankomst, hvilket både spillere og publikum fik at føle.

Der skulle gå mindre end fem minutter, før gæsterne bragte sig foran. På trods af hård fight fik hjemmeholdet slet ikke spillet til at køre i første halvleg, som bød på flere mål til Silkeborg. Mod slutningen af halvlegen fik Hadsten dog scoret en perle af et frisparksmål, som gav en smule håb. Første halvleg sluttede 1-5.

Anden halvleg bød på langt mere spil til Hadsten, som dog ikke fik scoret yderligere. Tværtimod fik gæsterne smidt to bolde forbi en hårdt kæmpende Hadstenmålmand, der ikke kan klandres for det uheldige resultat. Kampens dommer fløjtede anden halvleg af efter 20 minutter, da mørket havde gjort det nærmest umuligt at se fra det ene mål til det andet.

Kampens resultat blev et snævert nederlag på 1-7. Publikum belønnede dog indsatsen med en velfortjent klynge, hvor hele højskolen samledes til fællesskabsdans. Herefter gik turen tilbage til højskole, hvor der ventede varm kaffe og tørt tøj.

Om forfatteren