Næste hold begynder den 6. januar 2019

Hadsten Højskole Prisen 2016: Svend Brinkmann

Brinkmann_web2

Det er besluttet at højskoleprisen i 2016 skal gå til professor i psykologi Svend Brinkmann, på baggrund af følgende overvejelser:

Svend Brinkmann har for os at se, igennem sine artikler og i særdeleshed bogen STÅ FAST, formået at italesætte og sætte ord på nogle af de ”forbudte” tanker og det pres, som en stor del af den danske befolkning i flere år har båret rundt på. Men problemet har været, at ingen har turde ytre sig om disse tanker, da samfundet (regeringen, arbejdsmarkedet, modeverdenen osv.) har dikteret noget andet. Derfor var det i den grad forfriskende da Brinkmanns bog STÅ FAST blev udgivet og udgjorde en decideret modreaktion på denne accelererende udviklings- og præstationskultur. Denne pulserende, og på mange måder usunde kultur, har i flere år fremprovokeret stress, usikkerhed, dårligt selvværd og depression hos såvel voksne som unge.

“Forestillingen om, at mennesker i dag ‘har alle muligheder’ (som man især har bildt de unge ind), er naturligvis en illusion, som mange desværre tror på, hvorfor det ligger ligefor at bebrejde sig selv, når man oplever ikke at slå til…” (s. 15 STÅ FAST).

Denne passage belyser et rungende problem i det danske samfund og i særdeleshed for ungdommen og dets forældre. Dette skal der gøres noget ved! Og hvad man på det personlige plan, kan forsøge at gøre ved det, har Brinkmann i et nuanceret, humoristisk og forståeligt sprog formået at formidle i dette opråb af en bog. Vi ser derfor frem til, at Brinkmann vil komme forbi højskolen og give os en lektion i at STÅ FAST!

Højskolens Elevforening uddeler til det årlige elevmøde d. 7 maj 2016, Hadsten Højskole Prisen. Prisen uddeles til en eller flere personer, som sætter samfundet til debat.