Næste hold begynder den 16. august 2020

Husrådet på plads efter kampvalg

Husråd første Forår 2020

Foråret 2020 har nu fået deres første Husråd. Syv elever stillede op til valg, men der er desværre kun plads til fire medlemmer i Husrådet. Derfor var det nødvendigt med et kampvalg. Et valg, de tilstedeværende nok ikke glemmer foreløbigt.

For at blive opstillingsberettiget skal minimum tre andre elever skriver under på, at de støtter en bestemt elev som kandidat. Den status havde syv elever opnået. Og så var det ellers tid til det egentlige valg. Det foregik ved, at alle de opstillede fik mulighed for kort at fortælle, hvorfor de andre elever skulle vælge netop dem til af Husrådet.

Allerede fra begyndelsen var det tydeligt, at kandidaterne var ekstremt velforberedte. Nogle havde lavet deciderede korte taler, mens en anden havde valgt at fremføre sit budskab som et digt. Den sidste kandidat endte dog med at løbe med den største opmærksomhed, da han proklamerede, at han havde den mest direkte forbindelse til de højere magter. Herefter tog han sin hætte af og afslørede, at han havde ladet issen barbere, som munkene i sin tid også gjorde. Til stor applaus og latter fra de tilhørende.

Syv vellidte kandidater

Efter præsentationsrunden var det tid til selve afstemningen. Hver elev skulle skrive navnene på de fire kandidater, de ønskede i Husrådet. Kravet var fire forskellige navne, og det var tilladt at stemme på sig selv. Alle sedlerne blev herefter samlet og talt op.

Under optællingen stod det klart, at der var tale om syv kandidater, der alle havde gjort et godt indtryk. Da halvdelen af stemmerne var talt op, var det umuligt at sige noget om, hvem der ville ende med at udgøre det endelige Husråd. Til sidst stod det dog klart, at det første Husråd for Foråret 2020 kommer til at bestå af to drenge og to piger. Laura, Freja, Søren og Hugo er fra nu af ansvarlige for at drive alle fællesmøder indtil 2. periode begynder.

Allerede i dag tager de hul på hvervet som Husråd. De skal nemlig fordele rollerne i rådet mellem sig. Herefter kan de tage fat på det egentlige arbejde med at repræsentere eleverne.

Tillykke til det nye Husråd!