EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER
05
JUN
2019

I øjenhøjde med politikerne

Posted By :
Comments : Off

Valgdebat i Sloejfen

Det var absolut sidste chance for at flytte stemmer, da TV2 tirsdag aften afholdt de sidste debatter, både landsdækkende og lokalt.

TV2 Østjylland havde valgt at afholde deres afsluttende arrangement i kulturhuset Sløjfen i Hadsten. I den forbindelse havde de inviteret eleverne fra Hadsten Højskole til at deltage. Et tilbud, der naturligvis blev takket ja til.

Derfor var det en samlet flok af lærere og elever, der klokken 17:30 bevægede sig mod Sløjfen, inden selve debatter gik i gang klokken 18:00.

Spørgsmål fra elever til spidserne

Da langt de fleste af eleverne ikke er bosat i den umiddelbare nærhed af skolen, havde stort set alle brevstemt og dermed allerede sat deres kryds. Det forhindrede dem dog ikke i at deltage aktivt og udnytte muligheden for at få svar på deres spørgsmål.

Eleverne var på forhånd blevet bedt om at tænke over, om de havde nogle emner, de ønskede debatteret. Enkelte elever fik også ordet, og der blev blandt andet spurgt til prisen på cigaretter.

Alle 13 opstillingsberettigede partier var til stede i Sløjfen med følgende kandidater.

Troels Lund Poulsen, Venstre
Mona Juul, Konservative
Ole Birk Olesen, Liberal Alliance
Nicolai Wammen, Socialdemokratiet
Helmuth Nyborg, Stram Kurs
Birgit Jakobsen, Kristendemokraterne
Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti
Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten
Mogens Birkelund, Partiet Klaus Riskær Petersen
Kirsten Normann Andersen, Socialistisk Folkeparti
Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige
Torsten Gejl, Alternativet
Henrik Vinther Olesen, Radikale Venstre

Til eftermiddag vil nogle af eleverne fra Politik, Sociologi og Medier faget lave en lille måling af, hvordan der er stemt blandt de andre elever på skolen, og dermed lave deres egen lille exit poll.

Om forfatteren