ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 11. august
29
JAN
2016

Jens Galschiøt

Comments : Off

jens_galschioet
Forårsholdets første fællestime med besøg udefra stod på et spændende, levende og måske en smule provokerende foredrag af den anerkendte kunstner, billedhugger og skulptør Jens Galschiøt, der har eget værksted i Odense og et hav af projekter, happenings og udstillinger i bagagen – langt de fleste med en politisk dagsorden.

Galschiøt fortalte med store armbevægelser og et levende sprog om sine tanker om politik og kunst og i særdeleshed om politikken i kunsten. Hertil tilsatte han en masse røverhistorier om en svævende ungdom på kanten af loven og hans vej til den kunstneriske verden, hvor han den dag i dag stadig har sine kampe med politi og ordensmagter rundt omkring i verden. Som han selv siger det, skal hans kunst få folk til at reagere, og det skal helst være lidt ulovligt.
Jens Galschiøt fik for alvor sat sig selv på verdenskortet som provokativ kunstner med sine tonstunge opstillinger af “Min Indre Svinehund” i 1993, og siden har han haft et travlt program med sine mange kontroversielle ideer – senest med demonstrationer ved COP21 klimatopmødet i Paris – og fælles for alle happenings har været at sætte spørgsmålstegn ved verdens uretfærdigheder.
Ud over historier fra fortiden, gav han et indblik i fremtidens projekter, og det lød til, at vi kan glæde os til noget med glatbarberede aber.

Billede og tekst: Maja Langberg, elev på Forårsholdet 2016

 

 

Om forfatteren