Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 12. august

Journalistelever besøger DMJX

På vores Journalistlinje drømmer de fleste elever om at klare optagelsesprøven på DMJX i Aarhus eller på Syddansk Universitet i Odense. Enkelte af dem vil bare gerne se, hvad faget og uddannelsen går ud på.

Det var der rig mulighed for at teste, da eleverne havde en hel dags undervisning på Journalisthøjskolen i Aarhus. Her fulgte de en forelæsning i sprog for 1. semester, en feedback-session for 2. semesters nyhedsforløb og var med til 1:1 speak-træning for 3. semester i Radio.

Udover undervisning fik de en rundvisning på skolen af underviser Jan Dyberg, og han satte også et par timer af til at svare på spørgsmål om optagelsesprøven, studielivet og jobbet som journalist. Eleverne havde masser af relevante spørgsmål og fik en god fornemmelse af, hvordan livet som Journaliststuderende er.

Møde med nuværende studerende

Samtidig mødte de en håndfuld gamle elever fra forårsholdet på Hadsten Højskole. De kom efter et halvt år på højskole igennem nåleøjet og var i fredags på vej til Intro-tur. Vi glæder os til, de snart kommer ud på skolen og fortæller lidt mere om livet som studerende. Og måske har lidt undervisning med.

Eftermiddagen sluttede med et besøg i den famøse fredagsbar Kurt Strandbar (opkaldt efter journalist Kurt Strand.) Her fik eleverne en øl oven på en dag med masser af oplevelser. Inden de drog hjem på Højskolen, interviewede de hinanden om dagens erfaringer. Videobidderne bruger Journalisthøjskolen på deres nye Facebook-gruppe.

Hvis du overvejer journalistlinjen på Hadsten Højskole til foråret, er du mere end velkommen til at kontakte underviser Julie Sølvsten eller kontoret for flere oplysninger eller en rundvisning. Den 28. oktober har vi også åbent hus.

Læs mere her: Åbent hus på Hadsten Højskole