Næste hold begynder den 5. januar 2020

Glade gensyn og gode historier

Der blev i weekenden afholdt den årlige jubilarsammenkomst, hvor alle tidligere elever med 5-års, 10-års, 15-års osv. jubilæum var inviteret tilbage på Hadsten Højskole. Og igen i år, var der en hel del tidligere elever, der gerne støtter op om det sted, hvor de engang har tilbragt en del af deres ungdom.

Jubilarsammenkomsten er altså garant for en masse minder og historier, og fordi der går fem år mellem, at man ser de samme mennesker igen, er det ikke de samme historier, der gentages år for år.

Blandt de mange gode historier, som en jubilarsammenkomst bød på, var der særligt to, der fortjener at blive fremhævet.

Ung kærlighed skyld i forkortet højskoleophold

Den første historie kom fra et ægtepar, der havde gået på skolen for 60 år siden. De havde gået her samtidig, men dengang var piger og drenge adskilt. Det var altså ikke tilladt at besøge det modsatte køns gange – og da slet ikke om aftenen.

Men som så ofte før, var kærligheden større end behovet for at overholde reglerne. Den unge mand vovede derfor pelsen, men blev opdaget. Det førte til, at den daværende forstander ikke så anden udvej, end at smide både dreng og pige ud af skolen. Til stor ærgrelse, da dette skete blot to dage før opholdet skulle ende. Begge erkendte de dog, at det havde været et brud på reglerne, og var derfor forstående overfor forstanderens reaktion.

Ånden på Hadsten Højskole

Den anden historie blev alle vidner til, da endnu 60-års jubilar bad om ordet. Hun følte behov for at sige, at selvom det var mange år siden, hun havde gået på Hadsten Højskole, var der stadig en følelse af noget bekendt.

Hun fremhævede, at den ånd hun følte på stedet, når hun vendte tilbage, var den samme, som hun huskede fra dengang, hun selv var elev.

Vi vil gerne takke alle jer, der var med til at gøre det til en hyggelig eftermiddag. Vi håber, at vi ser jer igen. Og så håber vi, at næste års jubilarer også kommer og fortæller om deres minder på Hadsten Højskole.