ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 5. januar 2020

Nanna-Lander

Hvorfor valgte du Hadsten Højskole?

Det var en af de eneste højskoler, der for alvor sagde mig noget. Jeg havde besluttet mig for, at jeg gerne ville afsted, men det var svært for mig at finde det rigtige sted. På mange andre højskoler vælger du dig ind på en linje og får en samlet pakke med fag, du er tvunget til at have. Sådan er det ikke på Hadsten Højskole. Her er det linjeløst, og du har 60 fag at vælge mellem. Så kan du skræddersy præcis det skema, du helst vil have. Det tiltalte mig meget.

Hvad er dit indtryk af skolen?

Her er hyggeligt. Skolen er rent fysisk ikke så stor og spredt som nogle af de andre højskoler, jeg har besøgt. Det gør meget for fællesskabet, at der er så mange små opholdsstuer og små kroge man kan samles i, i stedet for ét stort fællesareal. Det bliver mere intimt, når man sidder få mennesker sammen i et mindre rum og man kommer helt automatisk tættere på hinanden.

Hvad synes du kendetegner Hadsten Højskole?

Jeg synes, at vi er ekstremt gode til at grine sammen. Og så er fællesskabet bare noget helt særligt. Jeg har aldrig gået på efterskole, så jeg har ikke før prøvet at bo sammen med 100 andre mennesker. Man kommer til at lære hinanden at kende på en helt anden måde end selv de tætteste veninder fra gymnasiet. Selv på de trælse dage er man sammen med de andre, og det er helt okay, at man har en dårlig dag, for det får vi allesammen. Det gør også, at man hurtigt kommer ind under huden på folk, fordi det nytter ikke noget at gemme sig væk her.

Har opholdet levet op til dine forventninger?

Det har mere end levet op til forventningerne. I starten tøvede jeg med overhovedet at melde mig til, fordi jeg ikke vidste, om det var noget for mig. Jeg har som sagt ikke gået på efterskole, så jeg har kun læst mig frem til, hvordan højskolelivet er. Når man så oplever det på egen krop, så er det mange gange bedre end de historier, man har hørt fra andre.

I efteråret var en af mine veninder på højskole, og vi havde ikke den store kontakt, hvilket jeg synes var lidt underligt. Men når jeg nu selv sidder i det, kan jeg jo godt se hvorfor. Det kan lyde lidt hårdt, men når man er her, så er det derhjemme lidt ligegyldigt, forstået på den måde, at man gerne vil være her hele tiden. Vi er her kun fem måneder, og man vil meget nødigt gå glip af noget. Og ens gode venner derhjemme er der jo stadig, når man så er færdig. Så må de leve med, at man er lidt fraværende i en periode. Jeg har jo ikke glemt dem.

Vil du vide mere om skolen, så bestil en brochure eller kom og få en rundvisning