ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 16. august 2020

Politi højskole – Politiforberedende kursus på Hadsten Højskole

BLIV POLITIBETJENT: PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent? Hadsten Højskole samarbejder med Politiet og byder dig velkommen på vores kursus med fokus på forberedelse til optagelse på Politiskolen.

Bliv klar til politiets optagelsesprøver med et højskoleophold på Hadsten Højskole. I løbet af opholdet får vi besøg af medarbejdere fra politiet, der vil gennemføre den fysiske optagelsesprøve med dig som elev på højskolen. Hermed kan du få direkte feedback fra politiets fysiske bedømmere og afprøvet optagelsesprøven, inden det for alvor går løs. Ligeledes vil du få et unikt indblik i nogle få udvalgte undervisningselementer fra Politiskolen, når et par af Politiskolens undervisere overtager højskolen med en undervisningsdag.

Danmarks mest gennemprøvede politiforberedende kursus gennem 40 år

Siden 1976 – i mere end 40 år – har vi hjulpet unge mennesker med at komme ind på den Politiuddannelse, de drømmer om at blive optaget på. Det gør vi ved at forberede vores elever til at kunne bestå Politiets optagelsesprøve.

Her får du masser af fysisk træning, mulighed for at opruste dine sproglige kompetencer, lære konflikthåndtering og alt det andet, du får brug for, når du skal søge ind på Politiskolen. Du kan vælge frit blandt højskolens 60 fag, så du får lige præcis det, du har brug for i de politiforberedende kurser, så du kommer godt igennem optagelsesprøven.

Der findes ingen officiel politi-forskole under Politiet, men du kan sagtens betragte os som en forskole eller en politihøjskole, der forbereder dig fysisk og mentalt til at opfylde kravene for at komme ind på Politiskolen. Vores erfaring gør, at vi med sikkerhed kan sige, at du kommer til at klare den fysiske prøve, hvis du følger vores råd og vejledning. Samtidig giver vi dig de bedste forudsætninger for at komme igennem den skriftlige prøve, så du er godt rustet, når de sidder til prøven.

Blive klar til Politiskolen – læs mere i vores brochure

Fysisk prøve Politiskolen forberedelse

Højskole med fokus på faglighed og fitness er den optimale forberedelse til Politiets optagelsesprøve

Hadsten Højskole giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, hvor du bl.a. kan vælge mellem en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Dette giver dig en fordel, når du i optagelsesprøven skal analysere et samfundsfagligt dilemma – det er nemlig den opgave, de fleste ansøgere dumper på.

På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du kan tage alle de timer, du vil, men vi anbefaler, at du holder et par blokke fri, så du også får tid til at besøge højskolens veludrustede fitnessrum. Så klarer du dig nemlig endnu bedre til optagelsesprøvens fysiske prøver. Fitnessrummet bliver desuden brugt flittigt i fagene Styrke og Kredsløb og Grundidræt.

Som højskoleelev på vores forberedende politi-kurser får du masser af input og oplevelser ud over den daglige undervisning, og derudover får du større indsigt i, hvad der stilles af krav for at blive politibetjent. Der er masser at glæde sig til på vores prøveforberedende kursus til Politiskolen.

Blive klar til Politiskolen – læs mere i vores brochure

Mød politibetjente – de er en integreret del af undervisningen på det Prøveforberedende kursus til Politiskolen:

I løbet af dit højskoleophold får vi besøg af Politiets Rekrutteringsafdeling, der vil afholde en studie- og træningsdag på skolen. Vi får også besøg af undervisere fra Politiskolen, der for en dag vil overtage undervisningen på vores Politiforberedende kursus og vi får besøg af politibetjente og en fængselsbetjent, der vil fortælle om deres arbejde.

Derudover har vi et godt samarbejde med de elever, der tidligere har gået på højskolen, og som nu enten går på Politiskolen eller er færdiguddannede i politiet. De fortæller om, hvordan forløbet kan hjælpe dig på vej, samt gør dig klogere på hverdagen i politiet.

Politiforberende kursus, politiprøve, optagelse Politiskolen

Forberedelse til at bestå den fysiske test i Politiskolens optagelsesprøve

På Hadsten Højskole har du masser af muligheder for at styrke dine chancer for at bestå optagelsesprøvens fysiske test:

Bliv testet i Politiets fysiske prøve. 

Medarbejdere fra Politiskolen gennemfører hvert halvår den fysiske test med vores elever, og du får direkte feedback fra politiet fysiske bedømmere. I løbet af dit ophold vil du også blive testet af idrætslærer Kristian Kirk, så vi kan holde øje med, at du forbedrer din fysiske form.

I videoen herunder kan du få tips og tricks til, hvordan du klarer dig gennem Politiskolens optagelsesprøve.

Politiets fysiske prøve består af seks dele:

 1. Opvarmning. Her skal du gennemfører en række fastlagt øvelser i et moderat hårdt tempo, så vær forberedt på allerede at bruge kræfter her.
 2. Hurtighedstest. Du skal gennemfører en lille løbebane mellem to kegler på tid. Jo hurtigere du kommer igennem, jo bedre en karakter bliver du tildelt.
 3. Længespring. Her skal du springe med samlede ben uden tilløb så langt som muligt. Du får to forsøg, hvoraf det bedste er gældene. Der gives karakter efter længe.
 4. Kropshævninger. Du skal hænge i strakte arme og herefter løfte din krop, så din hage kommer over den bum, du hænger i. Derefter skal du tilbage til udgangspositionen, før du må hæve dig igen. Udføres dette ikke korrekt, tæller din kropshævning ikke. Der gives karakter efter antallet af kropshævninger, du laver. Dog er max på 14.
 5. Bænkpres. Du vælger selv, hvor mange kilo, du ønsker at løfte. Jo flere kilo og gentagelser, jo højere karakter. Sørg for, at du vælger en vægt, hvor du kan tage de fornødne gentagelser. I udgangspunktet skal du som minimum lave otte gentagelser for at bestå.
 6. 2400 meter løb. Du skal løbe 2400 meter udendørs på tid. Jo hurtigere du gennemfører, jo højere karakter.

Teambulding-tur med fysisk træning og samarbejde

Elever på Politi-holdet tager på teambuildingtur til Friluftscenter Sprækkebjerg, hvor vi samarbejder, klatrer, rappeller og forcerer den udfordrende militære forhindringsbane, som led i den fysiske træning.

Få hjælp til ansøgningen til Politiskolen og styrk dine skrivefærdigheder for at bestå politiets skriftlige prøve

Forbedre dine skriveevner

Du får brug for gode, skriftlige kompetencer, både når du skal skrive din ansøgning til Politiskolen, men også til den skriftlige del af optagelsesprøven.

Forbered dig til den skriftlige test Dansk-Case-Skrivning.

Politiets skriftlige test er prøven i Dansk Case-Skrivning. Det træner du løbende i faget Skriveværkstedet, hvor du bliver undervist af vores journalistlærer, der kan hjælpe dig med at få styr på dit skriftsprog.

Workshop og studievejledning: Skriv en ansøgning, der rammer plet 

Vi laver en dedikeret workshop til alle vores politielever, hvor du får konkret hjælp til at skrive din ansøgning til Politiskolen. Derudover vil du gennem hele højskoleopholdet have mulighed for at deltage i studievejledningssamtaler, samt få hjælp til at skrive din ansøgning af lærer og studievejleder Emma Sand.

Vil du se skolen med egne øjne? -> Book rundvisning her

Politi-relevante fag på Hadsten Højskole:

Vi tilbyder en lang række forskellige fag, du kan bruge til at styrke dine chancer for at blive optaget på Politiskolen.

 • I faget Kriminalpolitik lærer du bl.a. om strafmotiver, kriminalitetsforebyggelse og om fup og fakta vedrørende indvandring og kriminalitet.
 • Mange af politiets opgaver involverer borgere, der er psykisk syge. I faget Psykiske Sygdomme får du både kendskab til sygdommene og får besøg af en psykisk syg, der fortæller om opture og nedture.
 • En konfliktmægler kommer på besøg i faget Konflikthåndtering og fortæller om udfordringer og erfaringer som mægler mellem uenige parter.
 • Jura-holdet gennemgår strafferet og tager i retten for at overvære en straffelovssag (typisk en voldssag).
 • På de fleste hold er der mulighed for at blive figurant (spille vred og voldelig demonstrant) ved et politiets egne kurser i, hvordan de skal håndtere optøjer. Derudover bruger politiet også vores elever, når de skal træne deres narkohunde i at finde stoffer i større forsamlinger.

Mere information om et ophold på vores politiforberedende højskole

Drømmer du om at blive politibetjent, og har vores politikurser vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure, hvor du kan få mere information om os vores politiforberedende højskole.
Er du nysgerrig efter at se skolens faciliteter, giver vi dig meget gerne en rundvisning.
Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores politiforberedende fag, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

OPLAGTE VALG AF FAG

Voxpop

Politielev Hadsten Højskole

“Vi har et tæt samarbejde med politiet, som vi nogle gange hjælper, og det giver helt sikkert noget ekstra til os, der gerne vil i politiet. Det gør det nemmere for os at sætte os ind i, hvad der venter”
– Nanna Petersen