ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 11. august

Politi højskole – Politiforberedende kursus på Hadsten Højskole

PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent? Hadsten Højskole samarbejder med Poltiet og byder dig velkommen på vores forberedende kurser til Politiskolen.

Bliv klar til politiets optagelsesprøver med et højskoleophold på Hadsten Højskole. I løbet af opholdet får vi besøg af medarbejdere fra politiet, der f.eks. vil gennemføre den fysiske optagelsesprøve med dig som elev på højskolen. Hermed kan du få direkte feedback fra politiets fysiske bedømmere og afprøvet optagelsesprøven, inden det for alvor går løs. Ligeledes vil du få et unikt indblik i nogle få udvalgte undervisningselementer fra Politiskolen, når et par af Politiskolens undervisere overtager højskolen med en undervisningsdag.

Siden 1976 – i mere end 40 år – har vi forberedt elever, der brænder for at arbejde i politiet, til Politiets optagelsesprøve. Og vi gør det med succes. Vi kender kravene på Politiskolen, og vi kan uden at tøve prale af at have Danmarks bedste og mest gennemprøvede politikursus. Her får du masser af fysisk træning, du kan opruste din sproglige kompetencer, lære konflikthåndtering og alt det andet, du får brug for, når du skal søge ind på Politiskolen. Og du kan vælge frit blandt højskolens i alt 60 fag, så du får lige præcis det, du har brug for i de politiforberedende kurser, så du kommer godt igennem optagelsesprøven.

Højskole med fokus på faglighed og fitness er den optimale forberedelse til Politiets optagelsesprøve

Hadsten Højskole giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, hvor du bl.a. kan vælge mellem en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Dette giver dig et fortrin, når du i optagelsesprøven skal analysere et samfundsfagligt dilemma – det er nemlig den opgave, de fleste ansøgere dumper i.

På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du kan tage alle de timer, du vil, men vi anbefaler, at du holder et par blokke fri, så du også får tid til at besøge højskolens veludrustede fitnessrum. Så klarer du dig nemlig endnu bedre til optagelsesprøvens fysiske prøver.

Som højskoleelev på vores forberedende politi-kurser får du masser af input og oplevelser ud over den daglige undervisning, og derudover får du større indsigt i, hvad der stilles af krav for at blive politibetjent. Der er masser at glæde sig til på vores prøveforberedende kursus til Politiskolen.

Mød politibetjente – de er en integreret del af undervisningen på det Prøveforberedende kursus til Politiskolen:

I løbet af dit højskoleophold får vi besøg af Politiets Rekrutteringsafdeling, der vil afholde en studie- og træningsdag på Hadsten Højskole. Vi får også besøg af undervisere fra Politiskolen, der for en dag vil overtage undervisningen på vores Politiforberedende kursus og vi får besøg af politibetjente og  en fængselsbetjent, der vil fortælle for deres arbejde.

 • Vi får besøg af politibetjenten Gorm, der fortæller dig om livet som betjent; om magt, psykisk belastning, om de bedste og værste oplevelser, og om de dilemmaer, en betjent ofte står i.
 • En betjent fortæller om konflikthåndtering og konflikter med vidt forskellige mennesker.
 • En kvindelig fængselsbetjent fortæller om livet bag fængselsbetjent fortæller om livet bag fængselsmurene, om fangernes liv og om jobbet blandt indsatte.

Konkrete erfaringer fra tidligere elever; sådan består du optagelsesprøven:

 • Hør tidligere elever – der nu er betjente – fortælle om, hvordan han efter sit ophold på Hadsten Højskole bestod optagelsesprøven til politiet. Og hør ham fortælle om, hvordan livet er som politielev.

Forberedelse til at bestå den fysiske test i Politiskolens optagelsesprøve:

På Hadsten Højskole har du masser af muligheder for at styrke dine chancer for at bestå optagelsesprøvens fysiske test:

 • Bliv testet i den fysiske prøve.  Medarbejdere fra Politiskolen gennemfører den fysiske test, og du får direkte feedback fra politiet fysiske bedømmere. I løbet af dit ophold vil du blive testet af idrætslærer Kristian Kirk, så vi kan holde øje med, at du forbedrer din fysiske form.
 • Politi-holdet tager på teambuildingtur til Friluftscenter Sprækkebjerg, hvor vi samarbejder, klatrer, rappeller – også på australsk med hovedet nedad – og vi forcerer den udfordrende militære forhindringsbane, der også optræner dig til at klare de svære krav ved optagelsesprøven.

Få hjælp til ansøgningen til Politiskolen og styrk dine skrivefærdigheder for at bestå den skriftlige test:

 • Politiets skriftlige test er prøven i Dansk Case-Skrivning. Det træner du løbende i faget Skriveværkstedet, og vi har ansat en journalist, der kan hjælpe dig med at få styr på dit skriftsprog.
 • Du kan gennem dit højskoleophold deltage i studievejledningssamtaler og få hjælp til din ansøgning til  politiskolen af vores studievejleder Emma Sand.
 • Derudover afholder vi også en workshop, hvor du kan få helt konkret hjælp til at skrive din ansøgning til Politiskolen.

Politi-relevante fag på Hadsten Højskole:

Vælg mellem en lang række af højskolens spændende politi-relevante fag fx Konflikthåndtering, Styrke & Kredsløb, Jura, Psykologi og mange flere. Du kan læse mere om alle fagene, der giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, ude i højre side.’

 • I faget Kriminalpolitik lærer du bl.a. om strafmotiver, kriminalitetsforebyggelse og om fup og fakta vedrørende indvandring og kriminalitet.
 • Mange af politiets opgaver involverer borgere, der er psykisk syge. I faget Psykiske Sygdomme får du både kendskab til sygdommene og får besøg af en psykisk syg, der fortæller om opture og nedture.
 • En konfliktmægler kommer på besøg i faget Konflikthåndtering og fortæller om udfordringer og erfaringer som mægler mellem uenige parter.
 • Jura-holdet gennemgår strafferet og tager i retten for at overvære en straffelovssag (typisk en voldssag).
 • På de fleste hold er der mulighed for at blive figurant (spille vred og voldelig demonstrant) ved et politiets egne kurser i, hvordan de skal håndtere optøjer.

Mere information om det politiforberedende kursus på Hadsten Højskole

Der findes ingen officiel politi-forskole under Politiet, men du kan sagtens betragte os som en forskole, der forbereder dig fysisk og mentalt til at opfylde kravene for at komme ind på Politiskolen. Har vores kurser vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om højskolen og vores politi-relaterede fag. Er du nysgerrig for at se skolens faciliteter, giver vi dig meget gerne en rundvisning.

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores politiforberedende fag, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

Tip: Sådan klarer du Politiskolens fysiske prøve

Se med i videoen herunder, hvor du får tips til disse fire områder af den fysiske prøve:

 1. Hurtighedstest
 2. Længdespring
 3. Bænkpres
 4. Kropshævninger (mænd/kvinder)