Hadsten Højskole
ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 12. august

Politi højskole – Politiforberedende kursus på Hadsten Højskole

PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent, byder Hadsten Højskole dig velkommen på vores forberedende kurser til Politiskolen.

Siden 1976 – i mere end 40 år – har vi forberedt elever, der brænder for at arbejde i politiet, til politiets optagelsesprøve. Og vi gør det med succes. Vi kender kravene på Politiskolen, og vi kan uden at tøve prale af at have Danmarks bedste og mest gennemprøvede politikursus. Her får du masser af fysisk træning, du kan opruste din sproglige kompetencer og lære alt fra bassinlivredning til konflikthåndtering. Og du kan vælge frit blandt højskolens i alt 60 fag, så du får lige præcis det, du har brug for i de politiforberedende kurser, så du kommer godt igennem optagelsesprøven.

Kombinér politilinjen med faglig viden og fitness

Hadsten Højskole giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, hvor du kan vælge mellem en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Dette giver dig et fortrin, når du i optagelsesprøven skal analysere et samfundsfagligt dilemma – det er nemlig den opgave, de fleste ansøgere dumper i. På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du kan tage alle de timer du vil, men vi anbefaler, at du holder et par blokke fri, så du også får tid til at besøge højskolens veludrustede fitnessrum. Så klarer du dig nemlig endnu bedre til optagelsesprøvens fysiske prøver. Som højskoleelev på vores forberedende politi-kurser får du masser af input og oplevelser ud over den daglige undervisning, og derudover får du større indsigt i, hvad der stilles af krav for at blive politibetjent.

Glæd dig til dette på vores prøveforberedende kursus til Politiskolen:

 • En tidligere elev (der nu er betjent) fortæller, hvordan han efter sit ophold på Hadsten Højskole bestod optagelsesprøven til politiet – og hvordan livet er som politielev.
 • Besøg af politibetjenten Gorm, der fortæller dig om livet som betjent; om magt, psykisk belastning, om de bedste og værste oplevelser, og om de dilemmaer, en betjent ofte står i.
 • En betjent fortæller om konflikthåndtering og konflikter med vidt forskellige mennesker.
 • Workshop om at skrive ansøgninger til Politiskolen.
 • Teambuildingtur til Friluftscentret Sprækkebjerg, hvor vi samarbejder, klatrer, rappeller – også på australsk med hovedet nedad – og forcerer den udfordrende militære forhindringsbane, der også optræner dig til at klare de svære krav ved optagelsesprøven.
 • I faget Kriminalpolitik lærer du bl.a. om strafmotiver, kriminalitetsforebyggelse og om fup og fakta vedrørende indvandring og kriminalitet.
 • Informationsaften om politiuddannelsen og optagelsesprøverne på Politigården i Aarhus.
 • Mange af politiets opgaver involverer borgere, der er psykisk syge. I faget Psykiske Sygdomme får du både kendskab til sygdommene og får besøg af en psykisk syg, der fortæller om opture og nedture.
 • Bliv testet i den fysiske prøve. Idrætslærer Kristian Kirk tester dig, så vi kan holde øje med, at du forbedrer din fysiske form.
 • Prøven i dansk case-skrivning træner du løbende i faget Skriveværkstedet. Vi har ansat en journalist, der kan hjælpe dig med at få styr på skriftsproget.
 • Studievejledningssamtaler og mulighed for at få hjælp til din ansøgning af vores studievejleder Emma Sand.
 • På de fleste hold er der mulighed for at blive figurant (spille vred og voldelig demonstrant) ved en af politiets egne kurser i, hvordan de skal håndtere optøjer.
 • En konfliktmægler kommer på besøg i faget Konflikthåndtering og fortæller om udfordringer og erfaringer som mægler mellem uenige parter.
 • En kvindelig fængselsbetjent fortæller om livet bag fængselsmurene, om fangernes liv og om jobbet blandt indsatte.
 • Jura-holdet gennemgår strafferet og tager i retten for at overvære en straffelovssag (typisk en voldssag).

Vælg mellem en lang række af højskolens spændende politi-relevante fag fx Konflikthåndtering, Styrke & Kredsløb, Jura, Psykologi og mange andre. Du kan læse mere om alle fagene, der giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, ude i højre side.

Mere information om den politiforberedende linje på Hadsten Højskole

Der findes ingen officiel politi-forskole under Politiet, men du kan sagtens betragte os som en forskole, der forbereder dig fysisk og mentalt til at opfylde kravene for at komme ind på Politiskolen. Har vores kurser vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om højskolen og vores politi-relaterede fag. Er du nysgerrig for at se skolens faciliteter, giver vi dig meget gerne en rundvisning.

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores politiforberedende fag, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

Tip: Sådan klarer du Politiskolens fysiske prøve

Se med i videoen herunder, hvor du får tips til disse fire områder af den fysiske prøve:

 1. Hurtighedstest
 2. Længdespring
 3. Bænkpres
 4. Kropshævninger (mænd/kvinder)